|

Deniz Baykal mazbata törenine katılmadı

CHP Antalya'da, ön seçimle belirlenen milletvekili adayları, adliyede düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Mazbata törenine CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılmaması dikkat çekti.

Yeni Şafak
16:04 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:06 - 1/04/2015 Çarşamba
IHA

CHP Antalya'da ön seçimle belirlenen milletvekili adayları ve kontenjan adayı Çetin Osman Budak, İl Başkanı Semih Esen ile birlikte adliyeye geldi. Adliye girişinde birbirleriyle sohbet eden adaylar, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı bekledi. Baykal'ın programının değişmesi üzerine adaylar, Esen ile birlikte beşinci kata merdivenlerden çıktı. Ardından adaylar, İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Deveci ile İl Seçim Müdürü Sabri Şahin'in elinden mazbatalarını aldı. Törene, ön seçimi Niyazi Nefi Kara'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Baykal, hariç 13 aday katıldı. Baykal'ın mazbatası Semih Esen'e verildi.



"PROGRAMI SABAH ACİL DEĞİŞMESİ GEREKTİ"


Törenin ardından bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Semih Esen, parti için demokrasinin en güzel örneği olan ön seçim sürecini barış ve kardeşlik içinde tamamladıklarına dikkati çekti.Ön seçim sonucunda adayların mazbatalarını aldığını ifade eden Esen, “CHP üyeleri partilerini Ankara'da kimlerin temsil edeceğini belirlediler. Belirlenen liste, vatan sevgisi, millet menfaati, Antalya yararları, parti sevgisi, dürüstlük, temizlik ortak paydalarında bir araya gelmişlerdir. Siyasetleri de bu anlayışla devam edecektir. Antalya tabanının güven verdiği, temsil verdiği bir ekiptir. Seçim çalışmalarımıza başlayacağız. 8 milletvekilliği hedefimizi zorlayacağız” dedi.



Esen, Deniz Baykal'ın törene katılamaması ile ilgili olarak, “Deniz Baykal'ın programı sabah acil değişmesi gerekti. Başka bir durum yok. Yetişmeye çalışacak. O da karemizde yer alacak” ifadelerini kullandı.



NİYAZİ NEFİ KARA: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"


Ön seçimden birinci çıkan Niyazi Nefi Kara, halkın iradesi ve takdirlerinin birinci sırada olduğunu belirterek, 7 Haziran'da da kazananın halk olacağını söyledi. Türkiye'yi karanlıktan kurtarmak için var güçleri ile çalışacaklarını işaret eden Kara, “Gece gündüz çalışacağız. Halkın iktidarını birlikte kuracağız. Bu sonucu bekliyordum. Çünkü halk birinci olmalıydı. Kendime oy istemedim. Sandığa giden kendinize oy verin dedik. Halkımız birinci çıktı. Onlar 7 Haziran'da da birinci çıkacaklar” ifadelerini kullandı.



ÇETİN OSMAN BUDAK, "CHP ÖN SEÇİMİ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇİRDİ"


Kontenjan adayı Çetin Osman Budak, ön seçimin Türkiye'de siyasetin demokratikleşmesi adına atılmış önemli bir adım olarak niteledi. Siyasette önemli değişimler beklenmesi gerektiğini aktaran Budak, “CHP ön seçimi şölen havasında geçirdi.Bundan sonra demokrasinin bütün kuralları partimizde yaşayacak. Ciddi adımlarla seçime doğru gidiyoruz. Önümüzde 2 ay var. 96 aday adayı ve tüm partililer çalışacak. Herkes iktidara inandı” dedi.



MUSTAFA AKAYDIN, "EN İYİ ANKET SANDIKTIR"


Demokrasiye örnek olacak güzel bir yarışı geride bıraktıklarını hatırlatan Mustafa Akaydın, “Bütün aday adayı arkadaşlarımı kutluyorum. Özgüvenlerini ortaya koydular. Burada ön sırada ve arka sıralarda çıkma anlamında çok bir fark görmüyorum. Arka sıralarda olanlar mutlaka bir gün parlamentoya girebilmelerini diliyorum. Seçimden ön sıralarda çıkacağımı tahmin ediyordum. En iyi anket sandıktır. Üyelerimiz böyle takdir etti” dedi.



DEVRİM KÖK, "ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ"


Devrim Kök ise çok güzel bir demokrasi şöleni geçirdiklerini kaydederek, “29 Mar'ta kadar bölümden başarıyla ayrılan arkadaşlarımız bir zafer kazanmış olmayacak. Bunu parti içinde bir görev taksimi olarak kabul ediyoruz. Bizim zaferimiz 7 Haziran'da CHP iktidarıyla ve Genel Başkan kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olmasıyla sonuçlanacak süreçtir. Bizim zaferimiz bu olacaktır. Ülkenin her zamankinden daha fazla CHP'ye ihtiyacı var. Elimizden geleni. Partililerimizin bize duyduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Antalya'da sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız” şeklinde konuştu.



"CHP'DE KIRGINLIK OLMAZ"


CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaşanan kırgınlıkları da değerlendiren Kök, şunları söyledi:


“CHP'de asla kırgınlık olmaz. Deniz Baykal bizim eski genel başkanımızdır. Parti büyüğümüzdür. Ülke için çok önemli bir devlet adamıdır. Bizim partililerimiz çok güzel bir liste yaptı. Hep beraber partinin içerisinde, ufak tefek görüş ayrılıkları, aile içinde olacaktır. Dönem dönem eşiniz ve çocuğunuzla bile görüş ayrılığınız oluyor. Biz öyle bir aileyiz ki dışa dönük mücadelede el ele, kol kola olmasını biliriz. Hep beraber Antalya'da 14 aday arkadaşımız, 96 aday adayı ve tüm partililerimizle el el kol kola tek hedefe kilitleniyoruz. O da CHP iktidarıdır.”



FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU, "TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL BİR VİCDANA İHTİYACI VAR"


Ön seçimden Figen Albuga Çalıkuşu, ön seçimden hiçbir anahtar liste hazırlamadan sadece sevgi ile üyelerin takdirini almanın onurunu yaşadığını söyledi. Üyelerine ve partisine çok teşekkür ettiğini dile getiren Çalıkuşu, “Haksız ve mağduriyet oluşturmayacak bir Türkiye'nin yolunu açtık. Türkiye'nin toplumsal bir vicdana ihtiyacı var. CHP'nin programın dada önce insan var. Daha fazla acılara kurban olmayacak bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bunu başarabilmek için tüm Antalyalıların oyuna ihtiyacımız var” dedi.



Kadınların yeteri kadar siyasette yer almadığından yakınan Çalıkuşu, “Ön seçimle bu başlangıcı biz oluşturduk. Üye bundan sonraki her aşamada özgür ve hür iradesi ile oy kullandığında kadınlarımızda çoğalacak. Demokrasi başladı. CHP iktidarında herkes eşit olacak. Kadın erkek ayrımcılığı da ortadan kalkacak” diye konuştu.

#deniz baykal
#chp
#ön seçim
#mazbata töreni
#Deniz Baykal mazbata törenine katılmadı
9 yıl önce