|

Denizin ortasında bir bir ölüyorlar

AB, Libya'dan yola çıkıp Avrupa'ya ulaşmaya çalışan kaçak göçmen sorununa “çözüm” ararken, Burma'da “istenmeyen halk” Arakanlı Müslümanların (Rohingya) yaşadığı trajedi tırmanmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:23 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Budist terörü ve vatansızlıktan kurtulmak umuduyla insan tacirlerinin eline düşen 350 Arakanlı hiçbir ülke kendilerini kabul etmediği için 1 haftadır Tayland yakınlarındaki Andaman Denizi'nin ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Geçen hafta Arakan Project isimli sivil toplum kuruluşuna ulaşan ve denizin ortasında terk edildiklerini söyleyen Arakanlılardan 10'u denizin ortasında hayatını kaybetti.



ROHİNGYA İSYANI


Genellikle Tayland üzerinden Malezya'ya geçmeye çalışan Arakanlılar, göçmen akınını önlemek için çıkarılan yasalar yüzünden bu ülkelerin kıyılarından geri çevriliyor. 'İstenmeyen halk' ilan edildikleri Burma'da Budist çetelerin işkencelerinden kaçan Rohingyaların dramı BM'yi de isyan ettirdi.


BM İnsan Hakları Şefi Zeid Ra'ad el-Hüseyin, Bengal Körfezi'nde devam eden ölümcül göçlerin durdurulması için Burmalı yetkililere seslendi: “Burma hükümeti Rohingya toplumuna karşı sürdürülen 'vatandaşlık vermemek' gibi ayrımcılığa el atmazsa bu tehlikeli göç devam edecek.”



#Arakanlı Müslümanlar
#göçmenler
#Bengal Körfezi
9 yıl önce