|

Desteği kesin eve dönelim

PKK/PYD’nin zulüm, baskı ve tehditle vatanlarından ettiği Suriyeliler, Terör örgütünü müttefik olarak seçen ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a seslendi: PKK/PYD’ye verdiğiniz silahlar bize doğrultuldu. Terör örgütüne desteği kesin evimize dönelim.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:55 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Münbiçli İsam Cuma
Münbiçli İsam Cuma

Münbiçli İsam Cuma (54) terör örgütlerinin Münbiç’i işgal etmesinden sonra evini, yurdunu terk ederek Gaziantep’e yerleşti. Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus güvenli bölge haline gelince Cerablus’a yerleşti. Cuma, “ABD, DEAŞ’ı Münbiç’ten çıkardı, başka bir terör örgütüne teslim etti. PYD terör örgütü diş kliniğime ve evlerime el koydu. Sadece benim değil birçok insanın evine el koydu. Gözümüz Münbiç’te, terör örgütlerinden kurtulursa yüz binlerce insan evine dönecek” diye sordu.

ABD ‘DEMOKRASİ’ DİYEREK KANDIRDI

Evinden olan başka bir Münbiçli Mutaz Ebu Riyad (29). Riyad, “Evimi ilk DEAŞ işgal etmişti, şimdi de PYD işgal etmiş durumda. ABD, ‘demokrasi’ ve ‘özgürlük’ kelimeleri bizi kandırdı. Münbiç’in devlet kurumlarına, halkın evlerine PYD el koydu. Aslında PYD aracılığı Amerika el koydu. O verilen silahlar bize doğrultuluyor, Türkiye’ye karşı da kullanılıyor. Bölgede DEAŞ kalmadı. Bize barış getireceklerini söylüyorlar ama tam tersi bizi öldürüyor ve zorla göç ettiriyorlar” dedi.

Riyad, Suriye’nin bir vatandaşı olarak Amerika’ya, ‘Ülkemizden elini çek, sadece elini çekmekle kalma, o terör örgütlerine gönderdiğin silahları da toplayıp öyle çekil” çağrısında bulundu.

AMERİKALILAR HEP YALAN SÖYLEDİ

Terör örgütü baskısı ile ülkesinden kaçarak Gaziantep’te gelen Ali Malham (39), PKK/PYD işgalci terör örgütünün etnik temizlik yaptığını ifade ederek, şunları söyledi: “PYD terör örgütü ile Amerika askerleri birlikte savaşıyor. Amerika askerleri PYD’nin elbiselerini giyiyorlar. Aslında bizim topraklarımızı ABD işgal ediyor. Amerika her zaman yalan söylemiştir. Biz desteklerini istemiyoruz. Zaten bizi desteklemiyor, terör örgütlerini destekliyorlar.”

PYD/YPG PALAVRA HEPSİNİN ADI PKK

Rakkalı avukat Ekrem Dede (54) de terör örgütlerinin Rakka’yı işgal etmesi ile birlikte Şanlıurfa’ya yerleşti. Rakka DEAŞ’tan temizlendikten sonra memleketine dönen Dede, bu sefer de PYD terör örgütünün işgali nedeniyle ikinci kez Şanlurfa’ya geldiğini anlattı. Dede, “DEAŞ’ı kuran Amerika’dır. DEAŞ’ı Amerika uçaklarla vurdu Rakka’dan çıkardı, onun yerine başka bir terör örgütü olan PKK’yı getirdi. PYD-YPG hepsi palavradır aslı PKK’dır” dedi.

  • Bizi kimse duymuyor
  • Haseke’den terör örgütü PYD’den kaçarak Türkiye’ye sığınan aşiret lideri Mutti El Sahu (57), “Biz Haseke’den toplu olarak göç ettik. ABD olmasaydı bu terör örgütü başarılı olmazdı. Yüzlerce çocuğumuz PYD hapishanelerinde işkencelere maruz kalıyor. Bizim topraklarımızda şu anda PYD terör örgütü bulunuyor ama bizim sesimizi kimse duymuyor. Amerika, PYD’ye desteği kessin. Evlerimize dönmek istiyoruz. Eğer Amerika Haseke’nin gerçek vatandaşı ile görüşmek istiyorsa biz buradayız. Haseke’nin gerçek sahipleri biziz” diye konuştu.
#Suriye
#ABD
#Mülteci
6 yıl önce