|

Didim'de göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 6 ölü

Aydın'ın Didim ilçesi Tekağaç Burnu mevkisinde göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 6 kişi öldü, 4 kişi sağ kurtarıldı. Kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlere yönelik Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 2 botu ile 1 helikopteri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 1 karakol gemisinin arama faaliyetlerini sürdürdüğü bildirildi.

Yeni Şafak
15:30 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 17:07 - 18/11/2016 Cuma
AA
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında, göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 6 kişi öldü, 4 kişi sağ kurtarıldı.



Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan ve içerisinde henüz kaç kişi olduğu tespit edilemeyen tekne, Taşburun açıklarında alabora oldu.



Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 6 kişinin cesedine ulaşırken, 4 göçmen ise kurtarıldı.



Kayıplar olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.



Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan konuya ilişkin açıklamada, Didim İlçesi Tekağaç Burnu kuzeyinde bir balıkçı teknesinin, su yüzeyinden 3 kişiyi sağ, 1 kişiyi ise ölü olarak denizden aldığı bilgisi üzerine bölgeye ekiplerin yönlendirildiği bildirildi.



Sahil Güvenlik Komutalığına bağlı 3 bot, 1 uçak ve 1 helikopter ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1 karakol gemisi tarafından bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde, 1 kişiye sağ olarak ulaşıldığı, 5 kişinin ise cansız bedeninin denizden alındığı kaydedilen açıklamada, "Denizden sağ olarak kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden, 13 ya da 16 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlerin aranması maksadıyla 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 Sahil Güvenlik Botu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı 1 karakol gemisi tarafından arama faaliyetlerine devam edilmektedir" bilgisi aktarıldı.



Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.




#Aydın
#Didim
#Göçmen
#Tekağaç
7 yıl önce