|

Dink davasında talep yağmuru

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin davanın 4. duruşması dün yapıldı. Dink ailesinin avukatları, soruşturmanın genişletilmesi için birçok talepte bulundu. Ancak mahkeme “Bu taleplerin araştırılması davayı uzatmaktan başka yarar sağlamaz” diyerek tüm talepleri reddetti

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:46 - 23/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşması, Ogün Samast’ın ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılandığı dava ile birleştirildikten sonra dün ilk defa görüldü. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Erhan Tuncel gelirken, Dink’in katili Ogün Samast ile cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal duruşmada bulunmadı. Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, soruşturmanın genişletilmesi gerektiğini söyledi. Dink’in 6 Şubat 2004’te Agos Gazetesi’nde yer verdiği ‘Sabiha Gökçen’ haberi ile başlayan süreci kamu görevlilerinin tutuklandığı soruşturmaya kadar özetleyen Bakırcıoğlu, kamuoyunda hedef gösterildiği dönemde Dink ile ilgili yapılan işlemlerin ve onun katıldığı davalar sırasında eylem düzenleyenlerin tamamının ortaya çıkarılmasını istedi. 

KOZMİK ODA, TAPELER VE KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

‘Arınç’a Suikast’ soruşturmasında ‘Kozmik Oda’ya girildiğini de hatırlatan Bakırcıoğlu, orada Dink cinayetine ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılıp ulaşılmadığının sorulmasını da talep etti. Cinayetin öncesi ve sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde kullanılan bilgisayarların incelenmesini de isteyen Bakırcıoğlu, Erhan Tuncel ile Yasin Hayal’a ait telefon tapelerinin tek taraflı yazıldığını iddia ederek, “Tapelerin yazılmayan kısımlarına da ulaşılmalı” dedi. Cinayet günü 10.00-13.00 saatleri arasındaki güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği şüphesinin bulunduğunu hatırlatan Avukat, İstanbul TEM Şube’de incelenen kayıtların geri dönüşümünün sağlanmasına yönelik karar talep etti. 

28 NİSAN’A ERTELENDİ

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, avukatların bütün isteklerini, ‘bu taleplerin araştırılmasının yargılamanın uzamasından başka bir işe yaramayacağı’ gerekçesiyle reddetti. Mahkeme, sanık Erhan Tuncel’in yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması talebini de reddederek duruşmayı 28 Nisan’a ertelendi.
#Hrant Dink
#Yasin Hayal
#Erhan Tuncel
9 yıl önce