|

Dink suikastinde Altay ifadeye çağrıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında ifadeye çağırma işlemleri sürüyor. Son olarak Hrant Dink cinayeti döneminde Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay ifadeye çağırıldı.

Mustafa Sait Özkan
15:25 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:10 - 8/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar bürosu savcılarından Yusuf Hakkı Doğan, bu hafta cinayet döneminde İstanbul’da görevli olan kamu görevlilerini sorgulayacak.


Savcı Doğan, cinayet döneminin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ı da ifadeye çağırdı. Altay, önümüzdeki hafta bilgisine başvurulmak üzere savcı Doğan’a ifade verecek. Dink cinayeti davasının aralarında Erhan Tuncel’in de olduğu bazı sanıkların da ifadesini ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile alacak olan Savcı Doğan’ın gelecek hafta da cinayet döneminde Trabzon’da görevli olan isimleri sorgulayacağı öğrenildi. 


SAHTE TUTANAK TUTAN POLİS İFADE VERDİ

Savcı Doğan’ın dün polis memuru Bahadır Tekin’in ifadesini aldığı öğrenildi. Polis memuru Bahadır Tekin’in memur Özcan Özkan ile birlikte 17 Şubat 2006'da Trabzon emniyetinden gönderilen, Yasin Hayal'in Dink'e yönelik ciddi eylem yapacağı kaydı sonrasında, ihbarda geçen Ümraniye'deki adrese gitmeyip, cinayetten sonra gitmiş gibi sahte tutanak tuttuğu belirlenmişti.

#hrant dink
#reşat altay
#dink davası
9 yıl önce