|

Diriliş Şair’i Sezai Karakoç ‘çocuk yüreğinin ateş aldığı yer’de yad edildi: Üstadı hatırlatmaya devam edeceğiz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Üstat, Kahramanmaraş’ı ’çocuk yüreğimin ateş aldığı yer’ diye tarif ediyordu. Kendisine ekim ayında ‘Fahri Hemşerilik Beratı’ takdim etmiştik. Biz şiir ve edebiyatın başkenti olarak değerlerimizi hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

15:20 - 1/01/2022 Cumartesi
Güncelleme: 15:43 - 1/01/2022 Cumartesi
IHA
​Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör
​Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Aralık Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen
Sezai Karakoç Şiirleri Akşamı
etkinliğine katıldı.
Kentte 2 gün boyunca birbirinden özel konuklarla 6 oturumun gerçekleştirildiği
“Sezai Karakoç Günleri”
çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin sonuncusu olan programda İbrahim Sadri, Türk edebiyatının abide isminden
“Mona Rosa”, “Köşe”, “Karayılan”, “Liliyar”
gibi unutulmaz şiirleri seslendirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe sanatseverler de büyük bir ilgi gösterdi.

"ÇOCUK YÜREĞİMİN ATEŞ ALDIĞI YER"

Etkinlik sonrası konuşma yapan Güngör,
“Üstat Sezai Karakoç’un aziz hatırasını yaşatmak için programlar yaptık. Bize de yolu, ‘Çocuk yüreğimin ateş aldığı yer’ olarak tarif ettiği bu kahraman şehirden geçen üstadımızı son günlerinde görmek nasip oldu. Kendisine ekim ayında ‘Fahri hemşerilik Beratı’ takdim etmiştik. Yaklaşık iki saat boyunca aralıksız sohbet ettik, unutulmaz bir akşamdı. Tek tesellim kendisinin son anlarında yanında olmak”
ifadelerine yer verdi.

"HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Güngör,
“Üstat, Ergani‘den kalkıp Kahramanmaraş’a gelmiş. Bana ilkokul yıllarından itibaren eğitim hayatını anlattı. Allah rahmet eylesin çok önemli bir değerimizdi, bir dava adamıydı. Bu şehir nice kıymetleri sinesinde barındırıyor. Üstadı rahmetle minnetle anıyoruz. Biz şiir ve edebiyatın başkenti olarak değerlerimizi hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz”
diye konuştu.
#SEZAİ KARAKOÇ
#kahramanmaraş
2 yıl önce