|

Dış politikada yoğun trafik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek ay yoğun bir diplomasi trafiğine girecek. Erdoğan, Hindistan, Rusya, Çin, ABD ve Brüksel’de dünya liderleriyle bir araya gelecek, önemli zirvelere katılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:27 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Dış politikada yoğun trafik
Dış politikada yoğun trafik
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, halk oylamasının ardından mayıs ayında yoğun bir diplomasi trafiğine girecek. Dünya liderleri ile bir araya gelecek olan Erdoğan, bu kapsamda sırasıyla Hindistan, Rusya, Çin, ABD ve Brüksel’de temaslarda bulunacak.

Erdoğan, öncelikle 30 Nisan’da “Türkiye-Hindistan İş Forumu”na katılacak. Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Hindistan’a gidecek Erdoğan’ın sonraki durağı Rusya olacak. Erdoğan, 3 Mayıs’ta Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Görüşmede, öncelikle Suriye’deki gelişmelerin ele alınması planlanıyor. Görüşmede, Türkiye ve Rusya’nın ekonomik ilişkileri de masaya yatırılacak.
16-17 MAYIS’TA ABD’DE

Erdoğan, Soçi sonrasında 14-15 Mayıs’ta Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek “Kuşak ve Yol” forumuna katılacak. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra 28 ülke lideri katılacak. Erdoğan, Çin ziyaretinin hemen sonrasında 16-17 Mayıs’ta ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek. Trump ile görüşmede, Suriye, Irak ve terör örgütü PKK ve uzantısı PYD ile mücadele ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konuları ele alınacak.

NATO ZİRVESİNE KATILACAK

Erdoğan, ABD’de Trump ile görüşmesinin ardından 25 Mayıs’ta Brüksel’de yeni NATO karargahının açılışı dolaysıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Liderlerin gündeminde, terörle mücadelenin yanı sıra savunma harcamalarının artırılması büyük bir yere sahip olacak. Erdoğan’ın zirve sırasında bazı liderlerle ikili görüşmelerde bulunması da bekleniyor.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#NATO
#ABD
7 yıl önce