|

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Pompeo 4 Haziran'da görüşecekler

Dışişleri Bakanlığı, ABD heyeti ile Münbiç görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada Münbiç'te güvenlik ve istikrarın sağlanması için yol haritası belirlendiğini bildirdi.

Yeni Şafak
22:11 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo
Arşiv: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-ABD Çalışma Grubu'nun Menbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri iş birliği için bir yol haritasının ana hatlarını belirlediğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu'nun Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer iş birliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Ankara'da toplandığı belirtildi.


Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:


  • Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer işbirliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Ankara'da toplanmıştır.
  • Taraflar, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri işbirliği için bir Yol Haritasının ana hatlarını belirlemiştir.
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanı Pompeo Çalışma Grubu'nun tavsiyelerini değerlendirmek üzere 4 Haziran'da biraraya gelecektir.


#Mevlüt Çavuşoğlu
#Mike Pompeo
#ABD
#Türkiye
6 yıl önce