|

Dışişleri'nden Burkina Faso açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Burkina Faso'daki terör saldırısını kınadı. Bakanlık, Saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir diğerinin de yaralandığını belirtti.

Yeni Şafak
08:54 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:59 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı
Dışişleri Bakanlığı

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da bir restorana yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü 8 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı Burkina Faso'daki terör saldırısını kınadı. Bakanlık, Saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir diğerinin de yaralandığını belirtti. Bakanlık'tan olaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.

Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz.

Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir.

  • Hükümet Sözcüsü'nden açıklama
  • Burkina Faso İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Remis Dandjinu, saldırıya ilişkin basına yaptığı açıklamada, Vameh Kurumah caddesi üzerindeki bir restorana gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendiğini söyledi.
  • Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
#Burkina Faso
#Dışişleri Bakanlığı
7 yıl önce