|

Dışişleri'nden idam kararına sert tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır'daki mahkemenin seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 2011 yılı hapishane baskını davasında idam cezasına çarptırması ve yabancı örgütlerle işbirliği davasında ömür boyu hapse mahkum etme kararını şiddetle kınadıklarını belirterek, geri adım atılmasını umud ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
16:19 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 13:23 - 16/06/2015 Salı
Reuters

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır'daki mahkemenin eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi 2011 yılı hapishane baskını davasında idam cezasına çarptırması ve yabancı örgütlerle işbirliği davasında ömür boyu hapse mahkum etme kararını şiddetle kınadıklarını belirterek, geri adım atılmasını umud ettiklerini söyledi.



Yemen konulu İslam İşbirliği Teşkilatı dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere gittiği Cidde'de TRT Haber'in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Mursi hakkında alınan kararları değerlendirirken, "Dünyada görülmemiş bir şey, ama Mısır'da bir darbe yönetimi olduğu için hukuk, adalet yok. Böyle bir yönetimden buna benzer siyasi kararları gördük, çok da şaşırmadık. Bakalım dünya nasıl bir tepki verecek Bunu şiddetle kınıyoruz, umarım geri adım atarlar" dedi.




#mursi
#türk dışişleri mursi idam
#mevlüt çavuşoğlu
#mursi idam kararı
9 yıl önce