|

Diyarbakır'da 4 ilçede askeri güvenlik bölgesi ilan edildi

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kulp, Silvan ve Dicle'yi 6 ay boyunca askeri güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların bu bölgelere giriş ve çıkışı yasaklandı.

Yeni Şafak
16:21 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:44 - 9/09/2015 Çarşamba
AA

Silvan, Kulp, Dicle ve Lice ilçelerinde bazı bölgeler, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, toplumsal olay görünümlü terör eylemlerinin artış göstermesine ve bölücü terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla bazı bölgelerin 1 Mart 2016 tarihine kadar geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.



Yasaklı bölgelerin, Dicle'de Kurşunlu ve Tir Sırtları bölgesi, Lice'de Balasi- Koca Tepe, Dolapdere-Kerpiçören, Harabe Tepeleri, Horozivan Dağı, Kayacık kuzey, Kıllıboğan Tepe, Kuşlu Tepe, Mizagüldağı, Topraktepe, Gömeç-Gökçe bölgesi, Kulp'ta Oberkan-Davderal, Simetok-Gühermi, Yaylak-Durşin bölgesi ve Silvan'da Hatuni Deresi, Kazandağı-Demirkuyu, Sarınç-Fiğtarlası, Taşköprü vadisi, Üçbasamak ve Toklar bölgesi olduğu ifade edilen açıklamada, belirtilen alanlara vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.




#diyarbakır
#diyarbakır bölgeler
#diyarbakır valiliği
9 yıl önce