|

Diyarbakır’da polise bombalı saldırı

Diyarbakır'da devriye gezen polis ekiplerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından, bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yeni Şafak
12:04 - 10/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:08 - 10/08/2015 Pazartesi
IHA

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Ferit Köşk Mahallesi Fiskaya Caddesinde, dün gece 21.30 sıralarında, devriye gezen polis ekiplerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bir ara sokaktan polise yüksek tahrip gücü olan bomba atan kimliği belirlenemeyen grup, daha sonra gecenin karanlığından faydalanarak, kaçtı.



Bombanın araca isabet etmemesi nedeniyle ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından, bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ve özel harekat timleri sevk edildi. Ara sokaklara girerek, saldırganları arayan polislere, havadan bir helikopter de destek verdi.



Konuya ilişkin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:



“Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından polis ekibine yönelik bombalı saldırı gerçekleşti. 09.08.2015 günü saat 21.30 sıralarında Ferit Köşk Mahallesi Fiskaya Caddesi 313 Sokak kesişiminde polis ekibine karşı gerçekleşen bombalı saldırıda, 1 kilogramlık yangın söndürme tüpünün içine yerleştirilmiş bomba kullanıldı. Olayda, herhangi bir yaralanma ve maddi hasar meydana gelmedi. Bombayla ilgili, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri incelemelerini tamamlarken, söz konusu bombalı saldırı olayını gerçekleştiren şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

#diyarbakır saldırı
#polise saldırı
#bombalı saldırı
#terör saldırısı
9 yıl önce