|

Diyarbakır'da çatışma: 1 polis şehit

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda bir polis memuru şehit düştü, 9 polis yaralandı. Operasyonun devamında örgüt mensubu olmak suçundan aranan 8 şahsın yakalandığı bildirildi.

Yeni Şafak
08:45 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 17:47 - 3/11/2017 Cuma
AA
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı.
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı.

Diyarbakır Valiliğince, 1 polisin şehit olduğu, 9 polisin yaralandığı terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun devamında örgüt mensubu olmak suçundan aranan 8 şahsın yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen şahısların adreslerine bugün saat 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacıyla Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlendiği esnada hane içerisinden atılan el bombasının patlamasının ardından çatışma çıktığı anımsatıldı.

Meydana gelen patlamada Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli 9 polisin yaralandığı aktarılan açıklamada, polis Ahmet Alp Taşdemir'in şehit olduğu belirtildi.

"Devam eden operasyonlar sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan aranan şahıslardan 8'i daha sağ olarak ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, toplamda 8'i sağ, 1'i ölü olmak üzere 9 şahsın yapılan operasyonlarda ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Ayrıca operasyonlarda, çok sayıda örgütsel doküman, 2 silah, çok sayıda el bombası pimi ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Operasyonda, şehit polis Taşdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz."

Vatandaşların huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edildiği vurgulandı.





Hakkari'de 8 şehit


Terör örgütü PKK, dün Hakkari’de güvenlik güçlerine pusu kurdu. 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. Saldırının ardından Kuzey Irak’a kaçmaya çalışan grup ile birlikte toplam 54 PKK’lı öldürüldü. Öldürülen teröristlerin üzerinden ABD yapımı AT-4 güdümlü tanksavar çıktı.


#Diyarbakır
#terör operasyonu
6 yıl önce