|

Doğu’nun zirve kenti hüviyet kazanıyor

Kentte gerçekleştirdiği değişim ve dönüşümü gazeteniz Yeni Şafak’a anlatan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Yaptığımız yatırımlarla Doğu’nun başkentini her alanda gelişmiş ve kalkınmış bir metropol kent hüviyetine kavuşturuyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
2015’te 26 bin olan yerli ve yabancı turist sayısı 113 bine çıktı
2015’te 26 bin olan yerli ve yabancı turist sayısı 113 bine çıktı

Şehre yapılan yatırımlarla Erzurum’un bir yatırım ve cazibe merkezine dönüştüğünü ifade eden Başkan Sekmen, “Ekonomide, eğitimde, sağlıkta, tarımda, hayvancılıkta, sanayide, üretimde, kentsel dönüşümde, ulaşımda, çevrede, kültür ve sanatta, sporda Erzurum’u layık olduğu yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. Şehre yapılan yatırımların kente yeni bir dinamizm kazandırdığını ifade eden Başkan Sekmen, şöyle dedi:

“Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi, Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Atık su Arıtma Tesisi, Bilgi Evleri, Palandöken Kayak Merkezi, Canlı Hayvan Borsası, Canlı Hayvan Pazarları, Kültür Yolu, Gölet ve Sulama Tesisleri, alt ve üstyapı çalışmaları, yol yapım çalışmaları, kent merkezi ve ilçelerimizin nazım imar planları, prestij caddelerin yapımı, ışıklandırma, peyzaj, tarihi evlerin restorasyonu, kent ekonomisine ara eleman yetiştiren ESMEK’ler, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Spor tesislerinin yapımı, Yaz ve Kış Spor Okulları, Doğu’nun en büyük iyilik hareketi Hayır Çarşısı, bin 527 okulun bakım ve onarımı, mobil ve modüler mezbahalar, modern cenaze hizmetleri ve daha ismini sayamayacağımız birçok yatırımla Doğu’nun başkentini her alanda gelişmiş ve kalkınmış bir metropol kent hüviyetine kavuşturmaya çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz.”

Kente ve Palandöken Kayak Merkezi’ne yapılan yatırımlarla şehre gelen turist sayısında muhteşem bir artışın yaşandığına vurgu yapan Sekmen, “Dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizdeki bazı şehirlerde yoğun iç göç, hızlı kentleşme ve çevre, hava kirliliği, konut, uyum, doğal alanların kaybolması, ulaşım, trafik ve eğitim problemlerini getirmektedir. Göreve geldiğimiz gün binde eksi 22,3 olan göç verisini, ekonomide, eğitimde, sağlıkta, tarımda, hayvancılıkta, sanayide, kentsel dönüşümde, ulaşımda, çevrede, kültür ve sanatta, sporda yaptığımız yatırımlarla binde eksi 12,2 seviyesine çektik. Bu, 2013’te 17 bin 215 kişi göç veren kentimizin 9 bin 383’e inmesi demek” dedi.

Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi’nde yaptıkları çalışmalarla 2015’teki 26 bin olan yerli ve yabancı turist sayısını 113 bine çıkardıklarını dile getiren Başkan Sekmen şöyle konuştu;

ŞEHRİN KİMLİĞİ KORUNUYOR

“Bütün bunları yaparken medeniyet tasavvuru ölçeğinde şehrimizin tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında rasyonel adımlar attık. Medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkaracak projeler olimpiyat kentinde hayat buldu. Bugün gelinen noktada gelişen kentler, kültür kentleri, yeşil kentler ve paylaşan kentler gibi modern şehir akımları arasında yerini alan bir şehir hüviyetine kavuştuk.”

#Mehmet Sekmen
#Erzurum
6 yıl önce