|

Doğuştan iki ayrı göz rengi başına dert oldu

Erzincan'da bir gözü mavi diğer gözü kahverengi olarak dünyaya gelen 49 yaşındaki Turgut Tanıtan, trafik polislerini gözünün bozuk olmadığına inandıramıyor. Tanıtan, "Polisler ilk gördüklerinde görme engelli olduğumu zannediyorlar.

Yeni Şafak
14:13 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 16/02/2017 Perşembe
DHA
Erzincan'da bir gözü mavi diğer gözü kahverengi olarak dünyaya gelen 49 yaşındaki Turgut Tanıtan
Erzincan'da bir gözü mavi diğer gözü kahverengi olarak dünyaya gelen 49 yaşındaki Turgut Tanıtan

Erzincan'da bir gözü mavi diğer gözü kahverengi olarak dünyaya gelen 49 yaşındaki Turgut Tanıtan, pek çok zorlukla karşılaşıyor. Tanıtan, trafik polislerini gözünün bozuk olmadığına inandıramıyor. Tanıtan, "Polisler ilk gördüklerinde görme engelli olduğumu zannediyorlar. Onları inandırmakta zorluk çekiyorum" dedi. Erzincan'da uzun yıllardan beri bahçe toprağı üreten Turgut Tanıtan, biri mavi diğeri kahverengi gözleriyle nedeniyle en çok trafik polisleri karşısında zorlandığını belirtti.




Tıp dilinde 'heterokromi' olarak adlandırılan durumunun Türkiye'de 3 milyon insanda bir görüldüğünü kaydeden Tanıtan, gözlerinde herhangi bir görme bozukluğu olmadığını söyledi. Gözleriyle ilgili tek olumsuzluğu trafik uygulamalarında polislerle yaşadığını ifade eden Turgut Tanıtan şöyle konuştu: "Erzincan'da bahçe toprağı üretimi işiyle uğraşıyorum. İşim gereği araç kullanıyorum. Özellikle yol kontrollerinde trafik polislerinin ilgisini çok çekiyorum. Polisler ilk gördüklerinde görme engelli olduğumu zannediyorlar. Bir gözümün görmediğini, bu şekilde araç sürdüğümü sanıyorlar. İki gözümün de problemsiz olduğunu anlatmakta, inandırmakta zorluk çekiyorum."

#Erzincan
#Polis
7 yıl önce