|

Doktor olacaktı

Gaziantep’te aynı aileden 5 kişinin öldüğü trafik kazasındaki kahreden detay yürekleri burktu. Kazada ölen 19 yaşındaki Aysel Çelik’in bu yıl tıp fakültesini kazandığı, babasının kızını okutabilmek için 15 bin lira kredi çektiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:25 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Doktor olacaktı
​Doktor olacaktı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 3 gün önce meydana gelen trafik kazasında can veren Aysel Çelik’in tıp fakültesini kazandığı belirlendi. Katliam gibi kazada ölen Mehmet (43), Tuncay (22), Kenan (12), Fatma (38) ve Aysel Çelik’in (19) cenazelerinin Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Bozdere Mahallesi’nde toprağa verilmesinin ardından, yakınları evde taziyeleri kabul ediyor. Doğan Çelik, Gaziantep’te birlikte inşaatlarda çalıştıkları ağabeyi Mehmet Çelik’in, yeğenlerinin Birecik’teki nişan törenine katılmak için ailesiyle yola çıktığını belirterek, “Kardeşimin kızı nişanlanacaktı. Birecik’e giderken kaza yaptılar. 9 kişilik aileden 5’i hayatını kaybetti. İkiz olan çocuklar yurt dışında yaşıyor. Tam bir facia yaşadık. Bu acıya katlanmak çok zor. Yeğenlerimden ikisi halen ağır yaralı olarak hastanede yatıyor. İnşallah Allah onları bize bağışlar” dedi.

OKUTABİLMEK İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Mahalle muhtarı Basri Seçme de “Hayatını kaybeden kızımız Aysel Çelik bu yıl tıp fakültesini kazanmıştı. Ailenin maddi durumu iyi değildi. Babası, Aysel’i okula gönderebilmek için bankadan 15 bin lira kredi çekmişti. Şu an yaralı olan bir çocuğu da güreşte madalya sahibi. Başarılı ve zeki çocukları vardı. Allah kalanlara şifa nasip etsin. Acımız büyük. Ailemize devlet büyüklerimizin destek olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

AİLEYE BİR ACI HABER DAHA

Bu arada, ailenin büyüklerinden 64 yaşındaki Ahmet Çelik’in de acı haberi almasının ardından evinin damından dengesini kaybederek düştüğü ve başını beton zemine çarparak öldüğü öğrenildi. Bu ölüm, ailenin acısını ikiye katladı.

#Aysel Çelik
#​Gaziantep
7 yıl önce