|

Dört okul kül oldu

Kurşunlu Cami’yi ateşe veren PKK, dün de okulları hedef aldı. Teröristler Sur’da eğitim veren Cumhuriyet İlkokulu, Mardinkapı İlkokulu, Süleyman Nazif Ortaokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu’nu işgal ettikten sonra yaktı.

Yeni Şafak
06:00 - 9/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:23 - 9/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Polisin operasyonu ile Sur'da çıkışan teröristler, can havliyle tarihi yapılara saldırmaya başladı. Diyarbakır'da tarihi Kurşunlu camiyi yakan teröristler, bu kez eğitim yuvalarını hedef aldı. Sur İlçesi'nde çatışmalar devam ederken, boş durumdaki 4 okulda PKK'lı teröristlerce yangın çıkarıldı. İlçede önceki akşam Cumhuriyet İlkokulu yanarken, dün ise Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu yandı.



İTFAİYEYE TUZAK KURULDU


Yangınlara müdahale etmek isteyen itfaye ekipleri çatışmanın ortasında kalırken, geri çekilmek zorunda kaldı. Mardinkapı İlkokulu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen itfaye ekipleri de yola teröristlerce tuzaklanan patlayıcılar olduğu bilgisi üzerinde son anda bölgeden ayrıldı. Polis yetkilileri, okullardaki yangınları PKK'lıların çıkardığını belirterek, 3 okulun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Mardinkapı İlkokulu'ndaki yangın ise devam ediyor.



VATANDAŞ POLİS YARDIMIYLA ÇIKTI


Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Sur İlçesi'nden çıkmak isteyen bazı vatandaşların telefonla polisi arayarak yardım istediği belirtildi. Polis, evlerinden çıkmak isteyen vatandaşları zırhı araçlarla ilçe dışına çıkardı. Bugün çıkan çatışmalar sırasında 1 teröristin öldüğü bildirildi. Polis, yetkilileri Sur'da sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


#Sur
#pkk
#Cumhuriyet İlkokulu
#Mardinkapı İlkokulu
#Süleyman Nazif Ortaokulu
8 yıl önce