|

Dövdüler soydular kovdular

Yunan polisi, Yemen ve Filistinli göçmenleri dövüp elbiselerini soyduktan sonra Türkiye’ye gönderdi. Edirneli köylüler çıplak halde buldukları göçmenleri ısıtıp giydirdikten sonra jandarmaya teslim etti. Kiremitçi Salih Köyü Muhtarı Zeki Ateş, “Vücutlarında darp izi vardı. Sorduğumuzda Yunan polisinin dövdüğünü söylediler” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:55 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yunanistan polisi Filistin ve Yemenli göçmenleri önce dövdü sonra çırılçıplak soyarak Türkiye’ye gönderdi.
Yunanistan polisi Filistin ve Yemenli göçmenleri önce dövdü sonra çırılçıplak soyarak Türkiye’ye gönderdi.

Yunan polisi, ülkelerine yasa dışı yollardan giren Yemen ve Filistinli bir grup göçmeni yakaladıktan sonra dövüp, üzerlerindeki giysileri çıkararak Türkiye'ye gönderdi. Edirne'de köylüler, arazide çıplak halde buldukları göçmenleri kahveye götürdü ve ısınmalarını sağladıktan sonra kendi kıyafetlerini giydirerek jandarmaya teslim etti.

DÖVDÜKTEN SONRA TÜRKİYE’YE GÖNDERDİLER

Yemen ve Filistinli bir grup göçmen, yasa dışı yollardan geçtikleri Yunanistan'da polis tarafından yakalandı. Göçmenler, iddiaya göre, Yunan polisi tarafından dövüldü. Yunan polisi ardından göçmenlerin üzerlerindeki kıyafetleri çıkarıp, eşyalarını da aldıktan sonra Merih Nehri üzerinden Türkiye'ye gönderdi.

KÖYLÜLER ÇIPLAK HALDE BULDU

Önceki akşam, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kiremitçi Salih köyünde, köylüler arazide gezerken göçmenleri çıplak halde buldu. Köylüler, vücutlarında darp izleri bulunan göçmenleri, köy kahvesine götürüp soba başında ısınmalarını sağladı. Köylüler evlerinden yiyecek ve kıyafet de getirip göçmenlere verdi. Kahvede soba başında ısınan göçmenler, köylülerin getirdiği kıyafetleri giydikten sonra jandarmaya teslim edildi.

#Yunanistan
#Göçmen
#Şiddet
5 yıl önce