|

Dünya Barış’a talip

Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan bir Türk askeri tarafından enkazdan çıkarılıp Türkiye’ye getirilen ve “Barış” ismi verilen kediyi, yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi sahiplenmek istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dünya Barış’a talip
Dünya Barış’a talip

Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan bir Türk askeri tarafından Bab bölgesinde enkazdan çıkarılarak Gaziantep'e getirilen ve “Barış" ismi verilen kediye yurt içi ve yurt dışından binlerce talipli çıktı.







Fırat Kalkanı Hareketi kapsamında Suriye'deki Bab bölgesinde görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, enkazdan kurtardığı ve adını “Barış" koyduğu kediye 3 ay boyunca görev yerinde baktı. Özkan, kediye savaş bölgesinde bakamama endişesiyle Canlı Hayatı İyileştirme Derneği (CAHİDE) yetkilileriyle iletişime geçerek, kediyi sınırda dernek yetkililerine teslim etti.



Bitkin haldeki kediye sahip çıkan dernek yetkilileri, kedinin her türlü bakım ve aşısını yaptırdı. Kedinin haberinin sosyal medya ve televizyonlarda yer almasından sonra yurt içinden ve yurt dışından birçok kişi, kediye sahip çıkmak için dernek yetkilileriyle iletişime geçti.

#Fırat Kalkanı Harekatı
#Kedi
#Suriye
#Bab
7 yıl önce