|

Düzce’de vakalar yüzde 60 azaldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, Düzce’de vaka sayılarının yüzde 50 oranında arttığını açıklaması ve ardından alınan sokağa çıkma kısıtlamaları ile tedbirler işe yaradı. Düzce’de vaka sayılarında yüzde 60 oranında azalma oldu.

10:13 - 23/12/2020 Wednesday
Güncelleme: 10:25 - 23/12/2020 Wednesday
IHA
Tedbirlerin işe yaradığı Düzce'de denetimler de aralıksız devam ediyor.
Tedbirlerin işe yaradığı Düzce'de denetimler de aralıksız devam ediyor.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz aylarda Düzce’nin de aralarında olduğu birçok ilin vaka sayılarında yüzde 50 artış olduğunu duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Düzce’de çeşitli tedbirler alınmış, İçişleri Bakanlığı’da hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarını başlatmıştı.

Uygulanan kısıtlamanın ardından Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısıtlamanın olduğu günlerde ciddi şekilde uygulama yapmış, sokaklarda bulunan vatandaşları evlerine göndermişti.



Önümüzdeki haftalarda yüzde 80-90 arasında azalma bekleniyor

Alınan tedbirlerin ardından Düzce’de son bir aylık dönem içerisinde korona virüs salgınında vaka sayısı yüzde 60 oranında azaldı. Hastanelerde ki yoğun bakım doluluk oranında da azalma olduğu öğrenilirken, kısıtlamalar ve tedbirlerin ardından vaka sayılarının önümüzdeki haftalarda yüzde 80-90 arasında azalması bekleniyor.



#Düzce
#Tedbirler işe yaradı
#vakalar azaldı
3 years ago