|

Efsane valinin oğlu da aday

AK Parti’de aday adaylığı başvuruları arttı. Merhum Vali Yazıcıoğlu’nun işadamı oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk de AK Parti'ye aday adaylığında bulundu

Yeni Şafak
04:00 - 20/02/2015 Cuma
Güncelleme: 21:54 - 19/02/2015 Perşembe
Diğer
AK Parti’de aday adaylığı müracaatlarında bugün son gün. Meclis’teki kadın vekil sayısını artırmayı hedefleyen AK Parti’ye dün itibariyle 600 kadın başvurdu.

ECEVİT'İN KORUMA MÜDÜRÜ

Birçok isim de başvuru için bugünü bekledi. Bugünü bekleyen isimlerin başında ise eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan geliyor. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Ankara 1. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adaylığını açıkladı. AK Parti kulislerinde konuşulan sürpriz isimler arasında, BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu ile BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Yanmaz’ın isimleri de aday adaylığı için geçiyor. Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk de Sakarya’dan AK Parti aday adaylığı başvurusu yaptı.

Dikkat çeken bir diğer isim ise Bülent Ecevit’in eski koruma Müdürü Recai Birgün oldu. Birgün, İstanbul 3. Bölgeden adaylık müracaatını yaptı. Aday adaylığını açıklayanlar arasında Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve HAS Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapan Erol Erdoğan ile paralel yapı ile mücadelede önemli görev üstlenen Emniyet-Sen üyesi Metin Ergün de yer aldı. 28 Şubat döneminde başörtüsü nedeniyle öğretmenlikten ihraç edilen Fatma Hışıroğlu İstanbul 2. Bölge, ilahiyatçı-sosyolog Erol Erdoğan da İstanbul 1. Bölge’den aday adayı oldu.

Aile desteği

Merhum Yazıcıoğlu’nun oğlu işadamı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla Ankara 1. Bölge’den AK Parti milletvekili aday adaylığını açıkladı. Basın toplantısına Yazıcıoğlu’nun ablaları Necla Yazıcıoğlu (Sağda) ile Rüveyda Yazıcıoğlu Durmaz (Solda) da katıldı.

#Recep Yazıcıoğlu
#Mehmet Kemal Yazıcıoğlu
#milletvekili
9 yıl önce
default-profile-img