|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 00:40 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak
Günümüz Türkçesiyle Ferdi ve Şürekâsı






Halid Ziya'nın “İzmir'de yazılmış büyük romanlarımın sonuncusu” olarak tarihlediği Ferdi ve Şürekâsı, edebiyatımızda çok fazla örneği olmayan kurum temalı romanlardan biri. Kitap olarak 1895'te basılan eser, 19.yüzyıl sonu İstanbul'una, ticaret hayatına ve toplumsal sınıflara dair geniş ayrıntılarla bezeli. Eserde Halid Ziya, edebî dehasını bir kez daha göstererek romantik zengin-fakir eşleşmesine bambaşka bir açıdan bakıyor. Yazarın 1945'te elden geçirdiği roman, ilk baskılarıyla karşılaştırıldı ve özgün diline en az dokunuşla günümüz Türkçesine uyarlandı.



Bu oyunlar kaçmaz





Akasya'nın kültür sanat merkezi AKS, Eylül ayında usta tiyatrocuları ve unutulmaz dinletileri izleyicilerle buluşturacak. ENBE ve konukları, JehanBarbur, HaykoCepkin gibi sanatçılar akustik dinletilerle hafızalardan silinmez anlar yaşatacak. AKS, Eylül ayını 1 Eylül Perşembe günü usta tiyatrocu Günay Karacaoğlu'nun, 10 yıldır oynadığı ve 15 yıldır evli olan bir kadının, hayata dair bakışını esprili bir dille anlattığı "Basit Bir Ev Kazası" oyunuyla açıyor. Emrah Serbest'in erken kaybedenlerin paramparça hikayelerini kaleme aldığı "Öykülerden Oyunlar" oyunu da Hakkı Ergök ve Kemal Başar'ın anlatımıyla 2 Eylül Cuma tiyatroseverler ile buluşacak. AKS; tiyatro oyunlarının yanı sıra akustik konserler ile Eylül ayında müzik severlerin uğrak mekanı olmaya aday.



Skyroad'ın yeni sayısı raflarda





Skyroad Ağustos sayısında sizleri derinlere götürüyor. Yazar, şair-seyyah Atakan Yavuz bu sayıda kaleme aldığı, her kelimesi yolculuk iştiyakı kokan Braşov seyahati notlarını okuyucularla paylaşıyor. Skyroad bu ay, İstanbul adalarının az bilinen tarihinden Denizli'nin rengârenk kültürüne, küllerinden yeniden doğan semt Yeldeğirmeni'nden geçmişten aldığı ilhamla tekrar hayat bulan yazlık sinemalara kadar dopdolu ve renkli bir içerikle bu ay da sizlerle birlikte yola çıkıyor.


Dergi diyor ki: “İnsan kendini bulmak için gider uzaklara. Sınırları aşmak istemesinin sebebi kendi sınırlarını keşfetme arzusu değil midir? Yolculuk kararını bu sınırların daraldığını hissettiği anlarda verir insan. Bu yüzden bu sınırları genişletmeyen, insanı evden çıkmadan evvelki halinde bırakan bir yolculuk başarısız bir yolculuktur…”



İş stresinizi bu parkta atın






Xtrem Aventures İstanbul, çocuklara okullar açılmadan önce enerjilerini doğayla buluşturacakları adrenalin dolu bir macera vaat ediyor. Aralarında Fransa, Almanya ve Amerika'nın olduğu 15 ülkenin ardından Türkiye'de de kurulan macera parkında; 4-8 yaş için ağ parkuru, 8 yaş üstü çocuk ve yetişkinler için yüksek ip parkurları, zipline parkuru ve quick jump (serbest atlayış) gibi birçok aktivite yüksek güvenlikle sunuluyor. Yaz boyunca 11.00-22.00 saatleri arasında açık olacak Xtrem Aventures, iş stresinden uzaklaşmak ve yorgunluğunu atmak isteyen yetişkinlere de eğlenceli bir zamanın kapılarını aralıyor.








#Halid Ziya
#Ferdi ve Şürekâsı
#Şehir rehberi
#Skyroad
8 yıl önce