|

Ekip Erdoğan’a ayak uyduracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın startını verdiği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine mutfak görevi üstlenen politika kurulları toplantı aralığını dar tuttu. Sekretaryaları oluşturulan ve ikinci kez bir araya gelen kurullar her hafta toplanmayı kararlaştırdı.

Fazlı Şahan
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:47 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Yeni sistemin sacayağını oluşturan politika kurulları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çalışma maratonuna ayak uyduracak. Erdoğan sırasıyla Kültür ve Sanat, Ekonomi, Hukuk, Eğitim ve Öğretim, Güvenlik ve Dış Politikalar ile Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu toplantılarına başkanlık etti. Dün de Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu'nu toplayan Erdoğan, Sağlık ve Gıda ile Sosyal Politikalar kurullarını da önümüzdeki günlerde toplayacak.

Başkanvekili seçilen kurulların toplantısında çalışma stratejisi benimsendi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Milli Güvenlik Kurulu’unda olduğu gibi söz konusu kurulların da periyodik olarak toplanacağı öğrenildi. Buna ilişkin toplantı takvimi ilk etap için haftalık olarak gerçekleştirilecek. Erdoğan'ın da bazı toplantılara süpriz yaparak katılabileceği belirtildi.

KAMU YATIRIMLARININ PLANLANMASI

Erdoğan, dün Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri ile Çankaya Köşkünde görüştü. Toplantıda, kurulunun önceliği yerel seçimler sonrası yapılacak olan yasal düzenlemeler olacak. Yerel seçimler sonrasında belediyecilik yasalarına yönelik değişiklikler gündeme gelecek. İmar ve şehircilik ile ilgili kanunların ön hazırlığı bu kurul tarafından yapılacak. Akıllı şehirlerin imar edilmesi için kurul tarafından tavsiyelerde hazırlanacak. Göç ve iskan konularında politika üretecek olan kurul, Boğaziçi imar uygulama programları gereği kamu yatırımlarının planlanmasına ilişkin çalışmaları etkin bir çevre yönteminin sağlanmasını sağlayacak

#AK Parti
#Seçim
5 yıl önce