|

Elitaş'tan Kılıçdaroğlu'na sert cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Böyle bir başkanlık sistemini bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerini değerlendiren Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun?" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:55 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:23 - 11/05/2016 Çarşamba
AA
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş sert tepki gösterdi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerine, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş sert tepki gösterdi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, CHP Lideri'nin, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine ilişkin "Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun?" dedi.



TOBB'un 72. Genel Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ve diğer davetlilerin katılımıyla Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.



Elitaş, konuşmasına, Hisarcıklıoğlu'nu, dövüşle saldırıyla değil, tartışarak bir yol bulmanın ne olduğunu gösteren bir konuşma yaptığı için tebrik ederek başladı. Elitaş, "TOBB Başkanı, Maliye Bakanı ile dövüşerek, Gümrük ve Ticaret Bakanı ile kavga ederek, Ekonomi Bakanı'na küserek çözüm bulamaz, onlarla konuşarak, istişare ederek çözüm bulur." ifadelerini kullandı.



Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında bakanlar, TOBB, TİM, MÜSİAD'ın başkanlarının katılımıyla görüşme yaptıklarını anlatan Elitaş, yatırım teşvikleri konusunda Hisarcıklıoğlu ile 8 saate yakın süren görüşmenin özetinin Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda sunulması yönünde karar aldıklarını da bildirdi.



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Hisarcıklıoğlu'nun bakanlara teşekkür etmesine yönelik eleştirisine değinen Elitaş, "Bakanlara tek tek teşekkür etmesi Kılıçdaroğlu'nu üzmüş... Doğru Sayın Kılıçdaroğlu, anamuhalefet partisinin genel başkanısın ama TOBB'un anamuhalefeti sen değilsin." diye konuştu.



Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun kendi aldığı oyu unuttuğunu ama AK Parti'nin aldığı 23 milyon 600 bin oyu unutmadığını belirterek, "23 milyon 600 bin oy AK Parti'nin ilkelerine verildi, 23 milyon 600 bin oy kişiye verilmedi, düşünceye, vizyona verildi. Sayın Kılıçdaoğlu farkında değil, CHP'nin aldığı yüzde 25 oyun, bütün CHP camiasını bir tarafa koyarak kendisine verildiğini zannediyor." eleştirisinde bulundu.



"Sen Süper Lig'de oynuyorsun, rakip amatör kümede"


Bakan Elitaş, Türkiye'de anamuhalefet eksikliği bulunduğunu belirterek, "Rakibin zayıf olursa, sen Süper Lig'de oynuyorsun, rakip amatör kümede. Amatör kümede olunca maalesef gelişme de değişme de hızlı gelmiyor." şeklinde konuştu.



Cumhuriyet tarihindeki darbe girişimlerini sıralayan Elitaş, Türkiye'nin ilk demokrasi şehitlerinin Adnan Menderes ve arkadaşları olduğunu, bu olaya karşı CHP'nin sesinin çıkmadığını söyledi. 28 Şubat sürecinde bir siyasi partinin kapatıldığını, bir milletvekilinin TBMM'den başörtüsü nedeniyle çıkarıldığını anımsatan Elitaş, bu durumun da tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti. Bakan Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Kılıçdaroğlu, 'Ben değiştim' dedi. Tarif etti; 'CHP'yi her şeye karşı çıkan, her şeye 'hayır' diyen, eleştiren, vizyonsuz, misyonsuz bir parti olarak görüyorsunuz' dedi. Yani halkın gözünde CHP'nin nasıl gözüktüğünü Sayın Kılıçdaroğlu çok güzel tarif etti. Hala o vizyonsuzluk, hala o misyonsuzluk ve her şeye 'hayır' diyen o CHP'nin var olduğunu görüyoruz."



Elitaş, kendisinin halen ticaret ve sanayi odası üyesi olduğunu ifade ederek, "Dinledim, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun benim yarama merhem olacak bir şeyi var mı' diye düşündüm. İnanın bin tane şey söylediyse bir tanesi belki doğru olabilir. Geriye kalan 999'unun hiç doğrulukla alakası yok. Ekonomiyle ilgili bir şey söyledi mi? Sadece söylediği bir şey var, AK Parti iktidarının nasıl hata, yanlış yaptığını ifade etmeye çalışıyor." ifadesini kullandı.



Hükümeti tarafından ilk kez turizm sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik Turizm Eylem Planı'nın hayata geçirildiğini hatırlatan Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi karanlık bir tablo içerisinde gösterdiğini, bunu dinleyen yabancıların Türkiye'nin her tarafını "cehennem yeri" gibi göreceğini söyledi. Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliğine yönelik açıklamalarına ilişkin de şunları kaydetti:



"Anamuhalefet partisinin genel başkanı diyor ki 'Eğer bu anayasayı değiştirirseniz, kan dökülmeden değiştiremezsiniz.' Bu ne zihniyet Allah aşkına? Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Böyle tehdit edilebilir mi bir millet? Anamuhalefet partisine bu yakışır mı? Sen darbeci misin? Darbe yapmak niyetinde misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun? Anayasa, milli idarenin temsilcisi TBMM üyeleri tarafından oturulur, konuşulur. Yazılır, tartışılır, sivil toplum örgütleri de bu konuda kanaatlerini oluşturur ve TBMM'nin değerli üyeleri kanaatlerini bildirir. Arkasından yüce milletin huzuruna gider. Yüce millet eğer anayasaya 'evet' diyorsa, buna herkes 'evet' demek zorundadır. Sen milletin iradesini yok sayacaksın, görmeyeceksin, onları 'dağdaki çoban' diye niteleyeceksin ama bir CHP'li bu anayasanın değişikliği konusunda 'Türkiye kan gölüne dönmeden değiştirilemez' deme hakkına sahiptir, diyeceksin. Sonra da kalkacaksın burada demokrasi havariliği yapıp demokrasi nutukları atacaksın. Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye sizin zihniyetinizi çağ dışı bırakalı uzun zaman oldu."



"Bütün tahminleri alt üst ederek yüzde 4 büyüdük"


Ekonomi Bakanı Elitaş, Türkiye ekonomisinin 25 çeyrektir büyümesini sürdüren ender ülkelerden biri olduğunu belirterek, 2008 ekonomik krizinden bu tarafa yüzde 4'ün üzerinde büyümeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Önemli ekonomi kuruluşlarının geçen yıl Türkiye için yüzde 3,2 büyüme tahmini yaptıklarını anımsatan Elitaş, Türkiye'nin bütün tahminleri alt üst ederek 2015 yılında yüzde 4 büyüme başarısı gösterdiğine işaret etti. Cari açığın bu dönemde önemli ölçüde azaldığına dikkati çeken Elitaş, çevre ülkelerdeki olumsuzlukların yaşanmaması halinde turizmin cari açığa olumlu etkide bulunacağını ve cari açıkta büyük bir düşüş görüleceğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB üyelerine yönelik istihdam çağrısına ilişkin, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini anımsatan Elitaş, şöyle devam etti:



"(Cumhurbaşkanının dediğini yapmayın, hatta bu ekonomik zorluklar içerisinde, ciddi karamsar tabloda en az üçer beşer kişiyi işten çıkarın) diyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen işçinin temsilcisi misin, TOBB üyelerinin temsilcisi misin, TOBB'un kürsüsünde TÜSİAD'ı destekleyerek, savunarak onların temsilcisi misin? Allah aşkına karar ver. Burada 1,5 milyondan fazla üyesi olan TOBB'da, TÜSİAD'ı savunmak, desteklemek herhalde bir misafire yakışmayan tavır olduğu gibi, anamuhalefet partisinin yapmayacağı en büyük hatalardan birisidir. Siz buradaki insanların gönlünü almaya, oyuna talip olmaya gelmişsiniz. Onları eleştirerek, 'iktidar partisini destekliyor' diyerek, tahkir ederek oylarına talip olamazsınız."



Hisarcıklıoğlu'nun gelmiş geçmiş en iyi TOBB başkanlarından biri olduğunu vurgulayan Elitaş, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu camianın başına vurarak, kendi kafanıza balyozu vurdunuz, farkında değilsiniz." dedi.



Bakan Elitaş, "Biz de 'mevtanın arkasından konuşulmaz' derler. Sayın Kılıçdaroğlu benim gözümde siyasi bir mevtadır. Sorarlar, 'Nasıl bilirdiniz?' Herhalde derler ki 'Kasetle geldi, fitneyle geldi, fesatla geldi, fesat çıkarmak için hasetinden çatlayarak gitti.' Ben iyi bir anamuhalefet partisinin Türkiye'nin geleceğine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah Sayın Kılıçdaroğlu bundan sonraki dönemlerde sadece eleştirerek değil, yapıcı faaliyetlerde de bulunarak bu memleketin gelişmesine katkı sağladığı takdirde mevta olurken iyi şekilde anılır diye ümit ediyorum." değerlendirmelerinde bulundu.






#Kemal Kılıçdaroğlu
#Başkanlık
#Mustafa Elitaş
8 yıl önce