|

En alçak saldırı

Diyarbakır’da PKK’lılar polisi hedef aldı. Kahvaltı için merkezdeki bir çorbacıya giden polislere teröristler ateş açtı. Hain saldırıda 3’ü polis 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır hayatını kaybetti. Sanır’ın çorbacıda garson olarak çalıştığı öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/09/2015 samedi
Güncelleme: 21:31 - 11/09/2015 vendredi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da dün sabah polis ekipleri kahvaltı yapmak için merkez Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Şair Sırrı Hanım Sokak üzerinde bulunun çorbacılarından birine gitti. Polis ve vatandaşların bulunduğu sırada PKK'lı teröristler otomatik tüfeklerle ateş açtı. Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü'ne görevli polislerin bulunduğu sırada yapılan saldırıda 3 polis ile 3 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Çorbacıda garson olarak çalışan Şeyhmus Sanır (22), tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.





2 KURŞUN İSABET ETTİ


Lokanta sahibi Recep Ölmez, yaptığı açıklamada, “Polis memurları lokantada yemek yerken silahla tarandılar şeklinde bilgi geldi. Masaya servis yapan yeğenimin başına iki kurşun isabet etmiş” diyen Ölmez, hastaneye kaldırılan Sanır'ın hayatını kaybettiğini öğrendiklerini belirtti. Saldırıda yaralanan 3 polis memurunun, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Diyarbakır Valiliği, PKK'lıların kent merkezinde polis memurları ile vatandaşların bulunduğu çorbacıya yönelik düzenlediği silahlı saldırıda 3'ü polis toplam 6 kişinin yaralandığını, yaralılardan 1'inin vefat ettiğini açıkladı. Valilik kaçan PKK'lıların eşkallerinin saptandığını açıkladı.



Bir ay önce askerden geldi




PKK saldırısında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Şeyhmus Sanır'ın bir ay önce askerden geldiği öğrenildi. Başına aldığı 2 kurşunla hayatını kaybeden Şeyhmus Sanır'ın cenazesi, hastanede yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Sanır, merkez Sur İlçesi'nde bulunan Çifte Havuz Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.



Kürtçe ağıtlarla uğurlandı




Suriye sınırında devriye görevi yaparken açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Gökhan Çakır, Aliağa'da toprağa verildi. Muşlu şehit Çakır için ailesinin yaşadığı Aliağa'daki Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına, ailesi, yakınları, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anne Gülbeyaz Çakır, baba Faruk Çakır, kardeşler Hakan, Ramazan ve Sevda Çakır şehidin tabutu ve fotoğrafına sarılarak, gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtların da yakıldığı cenaze töreninde anne Gülbeyaz Çakır oğlunun fotoğrafını sık sık öptü. Cenaze namazının ardından askeri tören için top arabasına konan Çakır'ın cenazesi, daha sonra Aliağa Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.





#şehit
#Şeyhmus Sanır
#Recep Ölmez
#pkk saldırısı
il y a 9 ans