|

En kısa efesinden 4 gündür haber yok

Aydın Yörük Efe Derneği üyesi olan ve 108 santimetrelik boyuyla Türkiye'nin en kısa efelerinden biri olarak bilinen 57 yaşındaki Halil Erbaş'tan 4 gündür haber alınamıyor. Erbaş'ın polise kayıp başvurusunda bulunan yakınları ve Yörük Efe Derneği üyeleri, hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:34 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 13:47 - 6/03/2016 Pazar
DHA

Evli ve iki çocuk babası Halil Erbaş, geçen 2 Mart'ta çarşıya gitmek üzere evinden çıktı. Erbaş'ın akşam evine dönmemesi ve telefonuna da cevap vermemesi üzerine merak eden yakınları, gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kendisine ulaşamayınca, polise kayıp başvurusunda buludu. Erbaş'ın üyesi olduğu ve sık sık uğradığı Aydın Yörük Efe Derneği'ne de dört gündür gitmediği belirlendi.



Aydın Yörük Efe Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu, "108 santimetrelik boyuyla Türkiye'nin en kısa efelerinden biri olan Halil Erbaş'tan haber alamayınca evine geldik. Kendisi evine de uğramamış. Çalmadık kapı bırakmadık ancak kendisinden bir haber alamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Dernek yönetimi olarak, Halil Efe bulunana kadar tüm faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık" dedi.




Aydoğdu, Erbaş'ın bulunması için dernek üyesi AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın polisi ve efelerin seferber olduğunu belirtip, "Umarım kendisine sağ salim kavuşuruz" diye konuştu.




#Aydın Yörük Efe Derneği
#Halil Erbaş
8 yıl önce