|

En zayıf nokta

Teröristler “Dış Hatlar Gidiş” terminalinde son bir aydır yoğun güvenlik önlemi alındığı için hedef olarak “Geliş” terminalini seçti. Teröristlerin, Türkiye’deki irtibatları incelemeye alındı. El yapımı bombalar ile uzun namlulu silahları burada temin ettikleri tahmin ediliyor. Eylemcilerin havalimanı içinden destek alıp almadıkları da araştırılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:30 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Teröristler, “Dış Hatlar Gidiş” terminalinde son bir aydır yoğun güvenlik önlemi alındığı için hedef olarak “Geliş” terminalini seçti. Teröristlerin, Türkiye'deki irtibatları incelemeye alındı. El yapımı bombalar ile uzun namlulu silahları burada temin ettikleri tahmin ediliyor. Uzmanlara göre eylemcilerin sayısı 3'ten fazla ve havalimanı içinden destek alıp almadıkları da araştırılıyor.





Bombacılar, çarşamba, cuma ve pazar günü ikişerli gruplar halinde havalimanına gelerek eylem için keşif yaptıkları öğrenildi. Bombacıların, yabancı uyruklu olması nedeniyle havalimanında keşif için geldiklerinde rahat hareket etme imkanı elde etti. Teröristlerin Brüksel saldırısından sonra İstanbul'u hedef seçtiği, İncirlik'ten yapılan operasyonlara misilleme olarak katliamı gerçekleştirmiş olabileceği ileri sürüldü.





Kaçan yolcular hedef alındı


Canlı bombalardan ilki kalaşnikofla dış hatlar giriş bölümüne geliyor. Polis memuru Yüksel D. tarafından vurulan terörist kendini patlatıyor. Aynı dakikalarda dış hatlar geliş kapısında bir kişi “bomba” diye bağırınca kargaşa çıkıyor. Bu sırada ikinci terörist uzun namlulu silahlarla kaçan vatandaşları hedef alıyor. Diğer taraftan gelen üçüncü bombacı da üzerindeki patlayıcıları infilak ettiriyor.





Soruşturma başlatıldı


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca önceki akşam Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, canlı bomba olan kişilerin Adli Tıp Kurumundaki otopsilerinin bittiği ve olayda belden yukarılarında vücut bütünlüğünün bozulduğu, kimliklerinin belli olmadığı ve yabancı olabilecekleri şüphelerinin bulunduğu öğrenildi.




#Dış Hatlar
#Canlı bomba
8 yıl önce