|

Endonezya’nın gözü Bursa’da

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’yı ağırlarken, Bursa’nın dünyada tanıtılması için Endonezya’daki fuarlara da katılabileceklerini söyledi. Büyükelçi Wardana ise Endonezya’nın Bursa ile ihracat ve ithalatını arttırmak istediklerini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Endonezya Büyükelçisi Wardana, Bursa programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Tarihi Belediye Binası’nda ziyaret etti.
​Endonezya Büyükelçisi Wardana, Bursa programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Tarihi Belediye Binası’nda ziyaret etti.

Endonezya Büyükelçisi Wardana, Bursa programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Tarihi Belediye Binası’nda ziyaret etti. Başkan Aktaş, Endonezya’nın Bursa’ya ilgisinin sevindirici olduğunu söyleyerek, konuklarına kentle ilgili bilgiler verdi. Bursa’nın 3 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin 4. büyük, ihracatta ise 2. büyük şehri olduğunu anlatan Aktaş, Bursa ve Türkiye’nin yıldızının son dönemde daha da parladığını dile getirdi.

‘FUARLARA KATILACAĞIZ’

Geçen hafta katıldığı Cidde Turizm Fuarı’na dair gözlemlerini de anlatan Başkan Aktaş, Bursa’nın turizm potansiyelinin Ortadoğu’dan yoğun ilgi gördüğünü kaydederek, “Endonezya, mesafe olarak uzak da olsa iyi tanıyıp bildiğimiz bir ülkedir. Endonezya denince Türk halkının yüzünde tebessüm oluşuyor. Hac ve Umre’ye gittiğimizde Endonezyalıların ne kadar saygılı ve düzenli olduklarını da görüyoruz. Ülke nüfusunun 250 milyona ulaştığını biliyoruz. 2018 yılı sonlarında ve 2019’da Endonezya’da yapılacak fuarlara Bursa ve Türkiye olarak katılacağız. Ülkemizi ve Bursa’yı Endonezyalılara yakından anlatacağız” diye konuştu. Başkan Aktaş, fuarların ülkeler arası diyalogda önemli rol üstlendiğine işaret etti.

İKİ ÜLKE TURİZMİ GELİŞİYOR

Bursa’ya daha önce 6 kez geldiğini söyleyen Büyükelçi Wardana ise Endonezya’nın Bursa ile ihracat ve ithalatını arttırmak istediklerini ifade etti. Endonezya ile Türkiye arasında turizmde de önemli gelişmeler olduğunu belirten Wardana, “Endonezya’da hac sırası zor geldiği için umreye gitmek isteyen milyonlarca insan var. Umreye giden Türkiye’ye de uğramak istiyor. Bu kafileden sadece yüzde 1’ini Türkiye’ye çeksek ticarete büyük katkısı olur. İstanbul ve Bursa, Türkiye’de en favori şehirlerden. Bursa’da özellikle Koza Han’ı çok beğeniyorlar. Endonezya’da Türkiye’yi ziyaret edip geri dönenlerden mutlaka ipek kumaş hediye istenir” dedi.

#Alinur Aktaş
#Endonezya
#Wardana
6 yıl önce
default-profile-img