|

Engelli öğrenciler harçlıklarını Türkmenlere gönderdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan yürüyüşün ardından bir grup engelli öğrenci, aralarında topladıkları parayı şehir merkezinde açılan 'Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası' çadırına bağışladılar.

Yeni Şafak
12:54 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:56 - 3/12/2015 Perşembe
IHA

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde engelliler yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından Kadirli ilçesinde bulunan Tes-İş Engelliler Okulu'na giden bir grup engelli öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri bir miktar parayı, kentte başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyasına bağışladılar.



Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde ateş altında olan Türkmenler için Kadirli Kent Meydanı'nda kurulan yardım çadırına gelen öğrenciler topladıkları parayı makbuz karşılığında kampanya görevlilerine teslim ettiler. Paranın yanı sıra kuru gıda bakliyat gibi malzemelerden oluşan paketler de hazırlayan engelli öğrenciler Suriye'ye gönderilmek üzere yardım paketlerini de yardım çadırına bıraktılar.



İlçede bulunan 41 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası yetkilisi Gürsel Kraker, engelli öğrencilerin anlamlı yardımı için şunları kaydetti: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli kardeşlerimiz bu şekilde anlamlı bir yardım yaptılar. Biz de en kısa sürede bu engelli kardeşlerimizin yaptığı bu anlamlı yardımları, bu kardeşlerimizin güzel dualarıyla Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız" dedi.

#engelli öğrenci
#engelli öğrenci bağış
#türkmenlere yardım
#engelliler günü
8 yıl önce