|

Engellinin kira borcunu Bayraklı meclisi üstlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi arasında tartışma konusu olan kira borcunu Bayraklı Belediye Meclisi üstlendi. 20 bin liralık kira borcunu meclis üyeleri kendi aralarında para toplayıp ödeyecek.

Yeni Şafak
10:15 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:43 - 4/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Bayraklı Belediye Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otopark altındaki dernek binalarından kira borçları nedeniyle tahliyesi istenen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin borcunun 20 bin lirasını cuma günü ödeyecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, “Kampanya başlatalım. Derneğin kira borcunu ödeyelim” önerisi CHP ve AKP grubundan kabul gördü. Borcun 10 bin lirasını CHP, 10 bin lirasını ise AKP’li meclis üyeleri ödeyecek. Bayraklı Belediye Meclisi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan AKP Meclis üyesi Fazlı Taşkıran, Büyükşehir Belediyesi’nin kira borçları nedeniyle tahliyesini istediği Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin yaptığı eylemlerden söz ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin ve CHP’lilerin engellilere sahip çıkmadığını iddia etti.


'KAMPANYA BAŞLATALIM'

Belediye Başkanı Karabağ, Taşkıran’a sert çıktı ve engelli vatandaşların her zaman yanında ve hizmetinde olduklarını söyledi. Başkan Karabağ, “Büyükşehir Belediyemiz bu konu üzerinden yıpratılmaya çalışılıyor. Gelin bir kampanya başlatalım. Kira borçlarını ödeyelim. Sosyal Hizmetler müdürümüzü gönderdim, dernekle görüştü. En başta sen katkı koy. Açık arttırma yapalım. Kendi aramızda para toplayalım” önerisinde bulundu. Karabağ daha sonra sözü Sosyal Hizmetler Müdürü Sakine Akyüz’e verdi. Akyüz, konuyla ilgili meclise bilgi verdi.


BAŞKAN ÖNERİDE BULUNDU

Başkan Karabağ, “Bir kampanya başlatalım o zaman. Ben şahsım adına bin lira veriyorum” diyerek ilk adımı attı. Meclis üyeleri kira yardımının 10 bin lira CHP, 10 bin lira da AKP grubunun vermesi üzerine karar verdi. Başkan Karabağ, kira kriziyle ilgili, “Derneğin kira borcunu Bayraklı Belediye Meclisi veriyor” diyerek son noktayı koydu.


CUMA GÜNÜ TESLİM EDİLECEK

Daha sonra Başkan Karabağ, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu ile telefonda görüştü. Karabağ, “Cuma günü meclisimiz var. Lütfen meclisimize katılın. Borcun 20 bin lira olduğu bildirildi. Bütün meclis üyeleri olarak kiranızı ödeyeceğiz. Bu sorun da çözülmüş oluyor. Eylem yapmayın. Gelip parayı alın. Bu iş de bitmiş oluyor. Aziz Bey de bu sorunu hallederde herhalde bir kırgınlığı var” dedi.

#sakatlar
#derneği
#bayraklı
#kira
#borcu
9 yıl önce