|

Erdoğan AK Parti'nin Kocaeli adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kocaeli'ne yaptıkları yatırımları anlattı, "12 ilçeye inşallah 31 Mart akşamı AK Parti olarak sancağı dikiyoruz" ifadesini kullandı. Türkiye'nin Suriye'deki kararlılığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı, bu sayede bölgedeki terör koridorunun önlendiğinin altını çizdi. Erdoğan daha sonra hem Büyükşehir hem de ilçeler için AK Parti Kocaeli adaylarının isimlerini açıkladı.

Yeni Şafak
16:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:13 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Dün Ankara ve Trabzon’da söylemiştim 31 Mart seçimlerinde teşkilatlara çok önemli görevler düşüyor.

Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti seçmenlerinden 504 bininin burada kayıtlı olmadığını tespit ettik. Bu seçimde 1 milyon gencimiz de ilk defa oy kullanacak. 1,5 milyon kişi geçen seçimde ilçe değiştirdi içinde de 220 bin AK Parti üyesi var.

"Cumhuriyet Osmanlı'nın devamıdır"

Tarih bize inşallah tarihimizdeki liderle birlikte yeni bir tarih yazdırmayı nasip etsin. Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında Selçuklu’nun Osmanlı’nın bir devamı niteliğindedir.

Kocaeli'nde bugüne kadar 27 milyar TL yatırım yaptık. Birileri laf üretir, biz iş üretiriz. 12 ilçeye inşallah 31 Mart akşamı AK Parti olarak sancağı dikiyoruz.

Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmaya kararlıyız. 2030 yılında ABD üçüncü sıraya düşecek, Türkiye beşinci sıraya yükselecek diyen biz değiliz. Bunu İngilizler söylüyor.

Cari açık verileri bir müjdedir

Dövizi ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye kalktılar. Açıklanan her veri ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bıraktığını gösteriyor.

Kredi kartı borcu olanından esnafımıza her kesime desteğimizle vatandaşımızın yanında yer aldık. Son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da patinaj yaparak eski günlere geri döneceğiz. Biz milletimizi bir üst lige çıkarmaya kararlıyız.

"Yönlendiremeyeceklerini anladılar"

Demokraside ve ekonomide kat ettiğimiz mesafe hem bugünlere gelmemizde hem hedeflere ulaşmamız konusunda çok büyük güvence. Geçmişte istedikleri gibi yönlendirenler artık bunu yapamadıklarını gördükleri için gelip bizimle anlaşma yolunu seçiyorlar.

Türkiye olmasa terör koridoru kurulacaktı

Türkiye eski Türkiye olsaydı Suriye'de o terör koridoru kurulmuştu. Filistin gibi, Bosna gibi kadim davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz, dünyadan sivil toplum temsilcileri, akademisyenler söylüyor."

AK Parti'nin Kocaeli adayları kim oldu?

Erdoğan, açıklamalarının ardından Kocaeli'de AK Parti'den aday olacak isimleri kamuoyuyla paylaştı.

  1. Başiskele: Yasin Özlü
  2. Çayırova: Bünyamin Çiftçi
  3. Darıca: Muzaffer Bıyık
  4. Derince: Zeki Aygün
  5. Dilovası: Hamza Şayir
  6. Gebze: Zinnur Büyükgöz
  7. Gölcük: Ali Yıldırım Sezer
  8. İzmit: Azize Sibel Gönül
  9. Kandıra: Adnan Turan
  10. Karamürsel: İsmail Yıldırım
  11. Kartepe: Mustafa Kocaman
  12. Körfez: Şener Söğüt
  13. Büyükşehir Belediyesi: Tahir Büyükakın


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kocaeli
#AK Parti
5 yıl önce