|

Erdoğan Kazakistan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in davetlisi olarak 15 Nisan Çarşamba günü Kazakistan'a gidecek. Ziyaret kapsamında, 16 Nisan Perşembe günü Erdoğan ve Nazarbayev başkanlığında "Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi"nin (YDSK) ikinci toplantısı yapılacak.

Yeni Şafak
16:22 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:25 - 13/04/2015 Pazartesi
AA

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak 15-17 Nisan 2015 tarihlerinde Kazakistan'da olacak.



Ziyaret kapsamında, 16 Nisan Perşembe günü Erdoğan ve Nazarbayev başkanlığında "Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi"nin (YDSK) ikinci toplantısı yapılacak.



İlgili bakanların katılımıyla düzenlenecek II. YDSK Toplantısı, güncel ikili ve bölgesel konuların kapsamlı olarak ele alınmasının yanı sıra, Kazakistan ile stratejik ortaklık düzeyindeki ilişkilere ivme kazandırılmasına da imkan sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'daki programı kapsamında Türk-Kazak İş Forumu'na da katılacak.



Başkentteki programının ardından 17 Nisan Cuma günü Türkistan'a geçecek CumhurbaşkanıErdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inşa ettirilen Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Külliyesi'nin açılışını yapacak. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek Erdoğan'ın, bölgede Ahıska Türkleri'nin yerleşik olduğu bir mahalleyi ziyaret etmesi de planlanıyor.



#Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev
#Erdoğan Kazakistan'a gidecek
#Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi
#YDSK
9 yıl önce