|

Erdoğan: Nefes dahi alamazdık​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknoloji alanında Türkiye'nin attığı adımların önemine "Şayet bugün biz kendi uydularımıza, yazılımlarımıza ve teknolojimize sahip olmasaydık inanın bana yaşanan bu olaylar içinde, bu hassas dönemde adım atamazdık nefes dahi alamazdık​" ifadeleri ile değindi.

Yeni Şafak
11:43 - 14/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:58 - 14/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi ödül töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendisine yönelik değil biz bir yönü ile 300 milyonluk Türk dünyasına diğer yönü ile 1,7 milyarlık İslam alemine ve tüm dünyaya karşı sorumluluğu olan bir ülkeyiz. Bugünkü sınırlarımız dışında kalan coğrafyalara giden STK temsilcileri oradaki kardeşlerimizden şu sözü duymuşlardır 'bir gün tekrar geleceğinizi biliyordum' evet bu ülkenin ve bu milletin yolunu gözleyen çok insan var. Hemen yanımızdaki Suriye'de kardeşlerimizin feryadına şahit oluyoruz bunlara sessiz kalabilir miyiz? Bu durum bize her alanda mazlumlara el uzatabilme sorumluluğu yüklüyor.





"Nefes dahi alamazdık
"


Gerçek anlamda bağımsız ve özgür olmanın istiklaline sahip çıkmanın yolu teknolojik anlamda en ileri seviyeye ulaşmaktan geçiyor. Aksi takdirde sayısız defa tecrübe ettiğimiz üzere en fazla ihtiyacınız olduğu anda sizin en hayati noktada kapıların yüzünüze kapanması tehlikesiyle karşı karşıyasınızdır demektir. Şayet bugün biz kendi uydularımıza, yazılımlarımıza ve teknolojimize sahip olmasaydık inanın bana yaşanan bu olaylar içinde, bu hassas dönemde adım atamazdık nefes dahi alamazdık.



Biz bilimdeki, sanattaki liderliğimizi bu coğrafyada kaybetmiştik, yine bu coğrafyada ayağa kaldıracağız. Aziz Sancar hocamızın aldığı ödül. Mardin'den çıkan bir kardeşimiz nobele aday gösteriliyor ve ödül alıyor.



"Yeter ki kardeşliğimizi güçlendirelim
"


Tempomuzu sürekli artırarak hedeflerimize yürümemiz gerek. 2023 hedefleri bizim için nihai hedef değil bir ara duraktır. Şimdiden 2023 sonrasını planlamaya başlamalıyız. Türkiye niçin sosyal ve beşeri bilimlerde dünyanın en başarılı insanlarına ev sahipliği yapmasın? Belki biz o günleri yaşamayacağız ama bizim torunlarımız o günleri yaşayacak ve o temelleri atacaktır. Onun için evlatlarımız üzerine bizim üzerinde hakları vardır. Yeter ki kardeşliğimizi güçlendirelim diğer engelleri aşmamız daha kolay.



Allah yar ve yardımcımız olsun. Ödülleri kazanan bilim insanlarını şahsim ve milletimiz adına tebrik ediyor daha büyük çalışmalar beklediğimizi söylemek istiyorum.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Türkiye Bilimler Akademisi
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce