|

Erdoğan: Suruç'ta vekilimizin ağabeyini PKK'lılar öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç'ta AK Partililere düzenlenen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Saldırıda AK Partili vekilin ağabeyinin PKK'lılarca öldürüldüğünü ifade eden Erdoğan, "PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneği" dedi.

Yeni Şafak
22:02 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 22:30 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Suruç'taki saldırıyı şiddetle kınıyorum, vekilimizin ağabeyi PKK'lılarca öldürüldü. Bu hazımsızlık PKK ve HDP'yi çılgınlaştırıyor.

Doğu'daki gelişmeleri hazmedemiyorlar. 6-8 Ekim'de 53 vatandaşımızın ellerine kanları bulaşanlar bir kez daha partimiz mensuplarını hedef almışlardır.


Hadisenin arkasında kim varsa emniyet mutlaka bulacaktır. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama ellerinden de silahı bırakmayanlara derslerini verdik, veriyoruz, vereceğiz."

Demirtaş yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın adaylığına ilişkin gündemdeki tartışmalara da yanıt verdi. Erdoğan, "İlla mahkum mu olması lazım? Mahkum değil de tutuklu. Mahkum olmayacağının garantisi mi var?" dedi.



#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce