|

Yeniden başkan olabilir!

FIFA başkanlığı görevinden istifa etme kararı alan Sepp Blatter'in, önümüzdeki aylarda düzenlenecek başkanlık seçimine yeniden aday olarak girebileceği öne sürüldü.

Yeni Şafak
12:30 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 15/06/2015 Pazartesi
AA

İsviçre ve İngiltere basınında yer alan haberlere göre, ay başında FIFA'daki başkanlık görevinden istifa edeceğini açıklayan Sepp Blatter'in, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan başkanlık seçimine aday çıkmaması halinde, yeniden göreve gelebileceği iddia edildi.



Blatter'in Afrika ve Asya futbol konfederasyonundan yeniden başkanlığa aday olması yönünde istek aldığı ve FIFA yetkilileriyle önümüzdeki ay yapacağı toplantıda bu konuda nabız yoklayacağı belirtildi.



FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede Sepp Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. Son olarak Brezilyalı eski futbolcu Zico, FIFA başkanlığı için aday olmak istediğini ve bunun için gereken desteği sağlamaya çalıştığını ifade etmişti.

#fıfa
#başkanlık seçimi
#sepp blatter
9 yıl önce