|

Erdoğan'dan 'Akıncı' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova'daki mitinginde Türkiye'nin gelecek dönemlerde yapacağı hamlelerle dünya devleti olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyeceğini söyledi. Vatandaşlara 'size buradan bir müjde vereyim' diyen Erdoğan, "Bu şu anda hiçbir yerde yok. Akıncı uçağımız da geliyor. Akıncı çıktığı zaman çok farklı olacak tabi" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
17:09 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:24 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Akıncı sınıfı yeni hava aracının ilk fotoğrafları geçtiğimiz gün yayınlanmıştı.
Akıncı sınıfı yeni hava aracının ilk fotoğrafları geçtiğimiz gün yayınlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'daki mitingde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin yakın gelecekte hayata geçireceği çok kritik projelerle ilgili gelişmeleri de anlatan Erdoğan'ın özellikle Akıncı uçağına dikkati çekti.

"Sürücüsüz otomobil konseptine göre ilerliyoruz"

"Otomobil yapacağız diyorum, 20 sene geriden geliyor diyor" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"5 babayiğidi buldum. 2019 prototipi bitecek. 2021'de seri üretime geçecek. Bay Muharrem'in söylediği gibi değil, son teknolojiye göre yapılıyor. Sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor.

"Size bir müjde daha vereyim"

Bir müjde daha vereyim. Bu şu anda hiçbir yerde yok. Akıncı uçağımız da geliyor. Akıncı çıktığı zaman çok farklı olacak tabi. Uzay Sanayimizi de ihmal etmiyoruz.

"Uzay sanayimizi ihmal etmiyoruz"

Yerli otomobil projesini en son teknoloji ile, elektrikli hatta sürücüsüz otomobil konseptine göre geliştiriliyor. Uzay sanayiini de ihmal etmiyoruz. Kendi imalatımızla uydularımızı üretiyoruz.

  • Uydu fırlatma tesisi kuracağız. Eğer bir gün insanlık uzayda daha etkin bir şekilde faaliyet gösterecekse Türkiye'nin bugünden buna hazırlanması lazım. Ben Kanal İstanbul diyorum ama Bay Kemal de anlamıyor, Bay Muharrem de anlamıyor. Bu projeye ikisinin de kafası basmaz. Bizim derdimiz boğazı kazalardan kurtarmak. Geçen biliyorsunuz boğazda bir kaza oldu. Allah göstermesin o bir tanker olsaydı. Kanal İstanbul'la da bu sorunu çözüyoruz. İki butik şehir kuruyoruz."

Uçan Balık 2019'da göklerde olacak

Akıncı sistemi, 40 bin feet irtifaya kadar çıkabiliyor, 24 saat havada kalabiliyor ve faydalı yük taşıma kapasitesi bin 350 kilograma kadar ulaşıyor.

Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapıyor.

Akıncı, havadan taarruz gücüne sahip ve hızlı şekilde hedefe angaje olabilen bir sistem.

Ülkemizde milli olarak geliştirilen hava-hava füzeleriyle donatabileceğimiz Akıncı İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabilecek.

Akıncı, kendi sınıfında 3 sene içinde dünyanın en ileri teknolojik sistemi haline gelecek.


#Erdoğan
#AK Parti
#Türkiye
#Akıncı
6 yıl önce