|

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı yorumu: Millet benimsedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda vatandaşın Cumhur İttifakı'nı sahiplendiğini gördüğünü söyledi. Erdoğan, "Farklı partilerin belirli ilkeler çerçevesinde aynı amaçlar doğrultusunda bir araya gelip, iş birliği yapabileceklerinin örneklerine gittiğimiz her yerde şahit oluyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
16:17 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 16:29 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin resmi yayın organı Türkiye Bülteni'nde Cumhur İttifakı ve 'Güçlü Meclis'in önemini anlatan mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Neden Güçlü Meclis?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gündeme geldiğinde birileri bizi milletimizle karşı karşıya getirmek için, ısrarla artık Meclis’in herhangi bir işlevinin kalmayacağı propagandasını yapmaya başladı. Biz, durumun böyle olmadığını elbette biliyorduk ama bu yalana inananlar olduğunu da gördük. Seçim kampanyamızda ‘Güçlü Meclis’ vurgusunu ilk sıraya çıkarmamızın sebebi önümüzdeki dönemde de Meclis’in öneminin artarak devam edeceğini göstermektir. Eskiden neredeyse hükümet tasarıları dışında kanun yapamayan Meclis, artık sadece milletvekillerinin teklifleriyle yasama çalışmalarını yürütecek. Bu bile ülkemiz için başlı başına bir devrimdir.

"Cumhurbaşkanlığını kazanmak yetmiyor"

Milletimize söz verdiğimiz hizmetleri yapabilmemiz için sadece cumhurbaşkanlığını kazanmamız yetmiyor, aynı zamanda Meclis’te güçlü bir grupla yer almamız gerekiyor. Zaten yeni yönetim sistemimizin alameti farikasıdır. Cumhurbaşkanı tarafından atanacak yeni hükümet, hem azalan bakan sayısı, hem etkinleşen yönetim yapısı ile ülkemize çok büyük hizmetler verecektir.

"Gönül bağı yasaklarla engellenemez"

(Avrupa’da AK Parti’ye propaganda engeli) Bu durum son yıllarda giderek daha çok ve yaygın olarak karşılaştığımız bir sıkıntıdır. AK Parti’nin faaliyetlerine izin vermeyen ülkelerin, bölücü örgütün güdümündeki parti başta olmak üzere, ana muhalefete ve diğer partilere meydanlarını, salonlarını sonuna kadar açmasının takdirini milletimize bırakıyorum. Özellikle, bölücü örgütün güdümündeki partiyle aynı seçim bürolarında, çadırlarda, stantlarda faaliyet gösteren ana muhalefet partisi bu pervasızlığının hesabını milletimize mutlaka verecektir. Bizim milletimizle aramızdaki gönül bağı, öyle sınırlarla, yasaklarla engellenemez. (Dövizdeki hareketlilik) Döviz kuru meselesi de bu fotoğraftan bağımsız değildir. Şimdilik acil önlemlerle pansuman yapıldı. Seçimlerin ardından tüm bu meseleleri masaya yatıracak ve kalıcı tedbirleri alacağız.

"Cumhur İttifakı taçlanacak"

Cumhur İttifakı'nın milletimiz tarafından sahiplenildiğini görüyorum. Gerek sokaklarda, gerek mitinglerde bu güzel birliktelik insanlarımızı yan yana, omuz omuza getiriyor. Farklı partilerin belirli ilkeler çerçevesinde aynı amaçlar doğrultusunda bir araya gelip, iş birliği yapabileceklerinin örneklerine gittiğimiz her yerde şahit oluyoruz. İnşallah sandıktan çıkacak sonuçla bu güzel manzarayı taçlandıracağız.


#Erdoğan
#Cumhur İttifakı
6 yıl önce