|

Erdoğan'dan İlker Başbuğ'a sert tepki: Yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin, "Yazıklar olsun, Gerekli cevabını alacak" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddiasına ilişkin olarak da açıklamada bulundu.

Yeni Şafak
13:04 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 17:51 - 13/02/2018 Salı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İlker Başbuğ'a tepki: Yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un Afrin sözlerine ilişkin soruya şu cevabı verdi:

  • "Ben tabii bunu az önce duydum. ve bir Genelkurmay Başkanı'ndan emekli de olsa, böyle bir açıklama bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi? Askerin görevi nedir, ülkesine saldıranlara karşı haddini bildirmektir. Asker, kışlasının içerisinde oturup saldırıları izleyecek mi? Böyle bir durumda mı olacak? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor. Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin Harekatı siyasete alet edilemez. Asıl Afrin Harekatını siyasete alet edenler zannediyorum beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa onlar siyasete alet ediyordur. Esed'in yanına giden kimler onu onlarla paylaşsın. Şuandaki iktidarla değil. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil. Yazıklar olsun."

"Bu Yunanlılar gene şaşırdı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Yunan botlarının çarpıştığı iddiasına ilişkin olarak da, "Bu Yunanlılar gene şaşırdı maalesef. Yunan botlarının Kardak'a bu tür geliş gidişleri oldu. Biz başından itibaren Yunan tarafına, 'Bu tür şeyleri yapmayın, etmeyin. Bizi sıkıntıya da sokmayın. Bu it dalaşını artık havada da bırakalım, denizde de bırakalım' dedik. Bırakılmayınca da askerimiz görevini yapıyor. Yine dün gece böyle bir şey oldu. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan iş bitirildi" dedi.

#Erdoğan
#İlker Başbuğ
6 yıl önce