|

Erdoğan'dan Suriye açıklaması: Kendi göbeğimizi keseriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasının öncesinde AK Parti'ye katılan eski İyi Partili Tamer Akkal'a parti rozeti taktı. Cumhurbaşkanı, "Ülkemizin en kritik günlerini yaşadığı şu dönemlerde tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan ilkesinde buluşan herkesle yol yürümeye hazırız" ifadesini kullandı. Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere değindi ve "Eğer ABD sözlerini tutmaz, bir kaç hafta içinde teröristleri bölgeden çıkarmazsa sonucu ne olursa olsun kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi. Grup toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, "Yarın Sayın Bahçeli ile görüşüp, TBMM Başkanlığı seçimi için gerekli adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:10 - 5/02/2019 Salı
Güncelleme: 14:26 - 5/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de geri kalmaya tahammülü yoktur.

Partiyi ikiye böldük, yarısı Meclis'te yarısı sahada olacak şekilde kesintisiz hizmet göstermenizi istiyorum. Çok çalışacağız ki hedeflerimize ulaşabilelim.

Mahalli seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi olacak. 31 Mart seçimleri için hazırlıklarımızı tamamladık ve tüm gücümüzle sahaya indik. Manifestoyu Ankara'da ilan ettik ve böylece seçim kampanyamızı da resmen başlatmış olduk. Kampanyamızın ana fikrini 'milletin gönlüne girmek' oluşturuyor.


Bizim dünyamızda kibrin, büyüklenmenin, hizipçiliğin ve adaletsizliğin yeri olmadığını göstereceğiz.

İzmir, Ankara ve İstanbul gibi metropollerimizin kimi bölgelerinde ciddi sorunlar olduğunu gözlemliyoruz. Şehir planları hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak. Kentsel dönüşüm bölgelerimizde atılacak adımlar 'gönüllülük' esasına göre yapılacak.

50-60 katlı binalarda yaşayanların birbirlerinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? Önümüzdeki dönemde yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak.

1994 ruhunu anlatacağız

Kupon yerleri sömürmek suretiyle değil, 'değer üreten yapılaşmalar' çerçevesinde yatay mimari üzerinden ilerleyecek yaklaşımlar önceliğimiz olacak.

  • Belediyecilik denince akla AK Parti gelir, seçmene bunu anlatacağız. 1994 yılı ruhunu anlatacağız. İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum gibi yerlerde neler yaptık bunları anlatacağız. Eserlerimizle konuşacağız. Karşımızdakiler ne anlatacak? Yaptıkları bir şey yok ki anlatsınlar.

Cana geleceğine mala gelsin

Terör örgütlerinin saldırıları gibi, ekonomik saldırıya maruz kaldık. Kısa sürede hamd olsun buna da karşı koyduk ve üstesinde geldik. Ekonomideki kayıplarımız terör gibi can kaybı değil, para kaybı. Cana geleceğine mala gelsin der atalarımız. Milletimizin yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

TOBB'da söz aldım

TOBB'da toplantıya katıldım. Orada, 2,5 milyon işsize iş sağlanması konusunda söz aldım. Bu yıl içerisinde istihdamları sağlanacak.

İş Bankası konusu masadadır. İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır.

Gıda fiyatlarına ayar çekeceğiz

Cumhur İttifakı pazara kadar değil mezara kadar olsun istiyoruz.

  • Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak. Araya aracılar girmeden üreticiden hale gelecek, oradan da vatandaşımıza ulaşacak bir yapının adımlarını atmamız gerek.
  • Vatandaş, 'Bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor, biraz bağırdınız ama daha da bağırın' diyor.

Gıda fiyatlarına ayar çekme kararı aldık. Pazardaki sebze meyve fiyatlarında da ayar çekeceğiz. Gerekirse ekmek örneğinde olduğu gibi adımlar atabiliriz, belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlara başlayabiliriz.

Türkiye'nin Suriye politikası

Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne de siyasi bütünlüğüne de halkın kendi geleceğini kendi belirleme hakkına da saygı duyuyor.


ABD sözünü tutmazsa...

Venezuela'daki gelişmelerin ardından Avrupa Birliği'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Demokrasi demokrasi diyeceksiniz, sonra kalkıp hükümet devireceksiniz.

Suriye konusunda eğer ABD verdiği sözleri tutmaz ve birkaç hafta içerisinde teröristlerin o bölgeden çıkmasını sağlamazsa sonucu ne olursa olsun adım atarız. Türkiye, kendi göbeğini kendisi keser. Bu tarih karşılığında bizim sorumluluğumuzdur."

Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Yarın Sayın Bahçeli ile bir araya geleceğiz ve TBMM Başkanlık seçimi için gerekli adımları atacağız" açıklamasında bulundu.






#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce