|

Erdoğan'ın teşekkür mesajında dikkat çeken Suriye bayrağı ayrıntısı

İzmir'de meydana gelen depremin ardından birçok ülke Türkiye'ye dayanışma mesajı gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mesajlara Twitter hesabından teşekkür etti. Teşekkür paylaşımında mesaj gönderen ülkelerin bayraklarına yer verilirken, Suriye Milli Ordusu bayrağının kullanılması gözlerden kaçmadı.

08:49 - 1/11/2020 Pazar
Güncelleme: 08:58 - 1/11/2020 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından paylaşılan görsel
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hesabından paylaşılan görsel

İzmir'de geçtiğimiz cuma meydana gelen ve Ege ile Akdeniz Bölgesi'nde de hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Erdoğan Twitter'dan teşekkür etti

Afetin ardından birçok ülke Türkiye'ye 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu ve taziye mesajı gönderdi. Bu mesajlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlarla cevap verildi. Dayanışmada bulunan ülkelerin bayraklarının yer aldığı bir görsel kullanılarak ilgili liderlere ve devletlere teşekkür edildi.

SMO'nun bayrağı kullanıldı

Görselde Suriye bayrağı da yer aldı. Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) bayrağının kullanılması dikkat çekti.


  • Katil Esed rejimi ve destekçileri tarafından üstünde iki yıldızın bulunduğu kırmızı, beyaz ve siyah şeritten oluşan bayrak kullanılıyor. Suriyeli muhalifler ise yeşil, beyaz, siyah şeritlerden oluşan ve üstünde üç yıldızın bulunduğu bayrağı tercih ediyor.

#izmir
#deprem
#erdoğan
#cumhurbaşkanı
#bayrak
#twitter
#suriye
#suriye milli ordusu
#teşekkür
#dayanışma
#mesaj
3 yıl önce