|

Ertuğrul Özkök skandal manşetin üstünü örtmeye kalkıştı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhuriyet gazetesine ilişkin iddianamenin Twitter fenomeni FETÖ'cü JeansBiri'nin soruşturma dosyasıyla birleştirilmesine ilişkin gerçeği yansıtmayan ifadeler kullandı. Özkök iddianamede yer alan Cumhuriyet'in 'AkSilahlanma' manşetine 'kısa bir haber' diyerek skandala kalkan olmaya kalkıştı.

Yeni Şafak
13:33 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 14:07 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Özkök, Cumhuriyet'in 'AkSilahlanma' manşeti için 'kısa bir haber' tanımını yaptı.
Özkök, Cumhuriyet'in 'AkSilahlanma' manşeti için 'kısa bir haber' tanımını yaptı.

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde Cumhuriyet gazetesi İddianamesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkök'ün Cumhuriyet'in FETÖ'yle bağlantılarına ilişkin olarak öne sürdüğü tespitlerin gerçeği yansıtmadığı da kısa sürede ortaya çıktı.

Özkök, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında 'PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye müzahir oldukları' bilgilerine ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilen 'JeansBiri' detayına işaret etti.

'Jeansbiri' manşetine 'kısa haber' tanımı

Özkök, iddianamedeki bilgiler için bu ifadeleri kullandı:

"İddianamedeki 19 sanıktan sadece birinin telefonunda ByLock bulunmuş. O da “jeansbiri” isimli Twitter hesabının sahibi olan FETÖ’ye bağlı Elazığ’daki kolejde öğretmenlik yapan kişi. Onun içeride yatan 18 arkadaşımızla ilişkisi ne biliyor musunuz? Yok... Savcıların bulduğu ilişki şu: Bu 19’uncu sanığın, AKP’lilerin silahlandığıyla ilgili attığı tweet’in Cumhuriyet’te
yapılmış olması."

Özkök'ün işaret ettiği 'kısa' haberin Cumhuriyet gazetesinde manşette yer alması ise kısa süre sonra ortaya çıktı. Cumhuriyet'in 22 Ekim 2016 tarihli manşetinde bulunduğu görüldü.

Söz konusu manşet haberinde 'jeansbiri'nin açtığı #AkSilahlanma etiketi manşete aynı ifadelerle taşınmıştı. Haberin iç sayfadaki kısmında da ilgili hesaptan atılan tweetler yer alıyor.

  • Sosyal medyada 'AkSilahlanma' etiketini açan ve FETÖ'yle bağlantıları tespit edilen 'JeansBiri' adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmıştı.


#Ertuğrul Özkök
#Cumhuriyet Gazetesi
#JeansBiri
7 yıl önce