|

Esenler işsizliğe çözüm üretiyor

Yerel yönetim yapısıyla benzerlikler taşıyan Cumhurbaşkanlığı sisteminin vatandaşa anlatılması noktasında üzerine düşeni yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, yeni anayasanın ülkeye değer katacağını söyledi. Göksu, “Esenler’de yaklaşık 19 bin işyeri var. Her işyerine 1 eleman teklifi sunacağız. Bu sayede 19 bin elemanı iş sahibi yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:54 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Esenler işsizliğe çözüm üretiyor
Esenler işsizliğe çözüm üretiyor

Cumhurbaşkanı'nın istihdam çağrısıyla yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her gün iş için ortalama 300 eleman aradıklarını ve aralarında dev firmaların da yer aldığı 250 firma ile anlaşmalı olduklarını söyledi.



Esenler'de yaklaşık 19 bin işyeri var. Her işyerine 1 eleman teklifi sunacağız. Fazla isteyen olursa hayır demeyiz tabi. Bu sayede 19 bin elemanı iş sahibi yapacağız. Bugüne kadar iş sahibi yaptığımız 25 bin 692 kişinin 6 yılda Esenler'e kazandırdığı katma değer yaklaşık 800 trilyon. İşte yeni anayasanın getireceği en önemli heyecan da bu. Yoksa 'Ben belediyeyim, belediyenin işsize iş aramak bir görevi yok' diyerek boş verebilirdik. Ancak biz belediye olarak kendimizi halkımızın sorunlarına çözüm üretme merkezi olarak görüyoruz. Organize ettiğimiz istihdam fuarlarını 150 bin kişi ziyaret etti. Sadece bir fuarda 12 bin kişiye iş bulduk.” açıklaması yaptı.



TOPLUMSAL ÜRETKENLİĞİ TEŞVİK EDİYORUZ


Esenler'de işsiz kimsenin kalmamasını hedefleyen Göksu, “Belediyenin açtığı hayır marketinden ihtiyaç sahipleri ihtiyacını karşılıyor. Ancak biz diğer yandan da o kişiye iş bakıyoruz. İş bulduğumuzda teklif ediyoruz. Beğenmezse ikinci bir iş daha teklif ediyoruz. Bunu da kabul etmezse kartını iptal ediyoruz. Alın teriyle çalışmak isteyen ile hazıra konmayı alışkanlık edinenleri birbirinden ayrı tutuyoruz. Bu politikamız sayesinde kart kullanımı 5 binlerden 700'lere düştü. Toplumsal üretkenliği teşvik ediyoruz” diye konuştu.







6 YILDA 25 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTIK


İşsizlere iş bulmak için seferber olduklarını vurgulayan Göksu, “Geleceği bugünden inşa etmek için ilk yapmamız gereken nedir diye baktığımızda işçiyle işvereni ortak bir havuzda buluşturmanın önemini gördük. Sokağa çıktığımızda iş isteyen de var, işçi bulamıyorum diyen de. Bu yüzden hemen bir proje geliştirdik. Esenler İstihdam ve Kariyer Merkezi'ni (ESKAM) kurduk. Bu merkezde işçi ve işveren havuzu oluşturduk. İş arayan kardeşlerimizin CV'lerini aldık. Belediye personelimiz bu CV'ler kapı kapı dolaşarak iş aradı. 6 yıl önce başlattığımız bu uygulamada şimdiye kadar 25 bin 692 kişiyi işe yerleştirdik.” dedi.


#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#İstanbul
#Esenler
#Mehmet Tevfik Göksu
7 yıl önce