|

Esenler'e dev şehir parkı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın en büyük üçüncü şehir parkının İstanbul Esenler’e inşa edileceğini müjdeledi. Parkın '2,5 milyon metrekare' olacağını belirten Başbakan “Esenler’e hayırlı olsun. Çevreci geçinenlere de bir mesaj olsun” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 22:59 - 11/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'a dev bir şehir parti inşa edileceğini açıkladı.



Babakan Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen arazi devir töreninde İstanbullulara müjdeler verdi. İstanbul'un Ebu Eyyub el Ensari'nin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olduğunu belirten Davutoğlu, şehrin korunacağını vurguladı. Davutoğlu, İstanbul'un aynı zamanda da geliştiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:



90 BİN KONUT İNŞAA EDİLECEK


Tarihi mekanın dışında gelişen Esenler gibi semtlerde, buralarda yaşayan vatandaşlarımız en konforlu ve en güvenli konutlara kavuşacak. Buradaki konut stoğunun yüzde 72'si sorunlu. Allah muhafaza herhangi bir depremde ciddi sarsıntı geçirebilir. Bizim birinci görevimiz vatandaşlarımıza güvenli konutlar sağlamaktır. 40 bin konut var ki Esenler'de, bu yoğun şehirleşme içinde, şu anda dahi içinde oturulması bakımından, hem imar hem statik bakımdan sıkıntılar var. Sizin güvenliğiniz bizim namusumuzdur. En güvenli konutlara sizi oturtmak bizim görevimizdir. Onun için 90 bin yeni konut, inşallah inşa edilecek.


Yanlış kentleşme karşısında gerçek bir kentsel dönüşüm faaliyeti yapacağız.




Esenler'i yeni bir kent haline dönüştüreceğiz. Dik yapılaşma yerine, eski İstanbul mimarisini de barındıran, yatay yapılaşma sağlayacağız. Yani, topraktan uzaklaşmayan, kendi doğasından uzaklaşmayan yeni bir şehirleşme anlayışını insanımıza sunacağız. Bu da mimari bakımdan bir devrim mahiyetinde olacak inşallah. Göreceksiniz, biz nasıl inşa ederiz dünya şahit olacak.



ÇEVRECİ GEÇİNENLERE MESAJ


Bununla birlikte dördüncü özellik, yeni bir çevre ve yeşil anlayışı içerisinde dünyanın en büyük üçüncü şehir parkına Esenler ve İstanbul sahip olacak. Esenler ve İstanbul. Bakınız, 7 milyon metrekarede 500 bin kişi yaşıyordu. Değerli Belediye Başkanımız bu projeyi bize getirdikten sonra, süratle tekmil edilmesi talimatı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız da takip ettiler. 7 milyon 800 bin metrekarenin üzerine, 8 milyon 700 bin metrekare daha Esenler'e katıyoruz. Böylece şehircilik ve çevrecilik anlamında da yeni bir paradigma, anlayış inşa ediyoruz. 2,5 milyon metrekarelik bir şehir parkı inşa edeceğiz. Esenler'e hayırlı olsun. Çevreci geçinenlere de bir mesaj olsun.”



Örste demir dövdü


Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, TRT'de yayımlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin Beykoz Riva'daki setini ziyaret etti. Dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın at sırtında karşıladığı Davutoğlu, sette demir dövdü. Dizide, Süleyman Şah'ı canlandıran Serdar Gökhan ile Hayme Ana karakterindeki Hülya Darcan'ı, bulundukları otağın önünde selamlayan Davutoğlu, Gökhan'a hitaben, “Geçen gün manevi huzurunuzdaydım” dedi. Daha sonra oyuncularla birlikte dizi setini gezen Davutoğlu, “Haydır Allah, Haktır Allah” diyerek örste demir dövdü. Ziyaretin sonunda Davutoğlu'na yörük kıyafeti giydirildi. Davutoğlu elinde tuttuğu Kayı bayrağı ile oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.


#Ahmet Davutoğlu
#diriliş
#esenler şehir parkı
#Engin Altan Düzyatan
9 yıl önce