|

Esenyurt'ta provokasyon: 3 kişi gözaltında

Esenyurt'ta iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı. Kavgaya dönüşen olayda yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Öte yandan İstanbul Valiliği, olayla ilgili 3 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yeni Şafak
10:00 - 10/02/2019 Pazar
Güncelleme: 10:10 - 10/02/2019 Pazar
AA
Esenyurt'taki olayların ardından bölgeye gelen polis ekipleri geniş çaplı önlemler aldı. Fotoğraf: DHA
Esenyurt'taki olayların ardından bölgeye gelen polis ekipleri geniş çaplı önlemler aldı. Fotoğraf: DHA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Esenyurt'ta, İlçe Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve başta Sinoplular Derneği olmak üzere sağduyulu hemşehrilerin iş birliğiyle provokatif girişimlerin başarısız olduğu belirtildi.

  • Düğünde yaralanan 3 vatandaşın sevk edildikleri hastanelerde ayakta tedavi sonrasında taburcu edildikleri aktarılan açıklamada, bu kişilerin yaralanmasına sebebiyet veren 3 şüphelinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Bahsedilen olayda ölen ya da öldürülen hiç kimse olmadığı halde, sosyal medya yoluyla halkı kin ve nefrete sevk etme yönünde, vatandaşlar ve yabancı misafirler arasında gerginliğe yol açabilecek provokatif paylaşımlar yapıldığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu paylaşımlarda bulunanların tespiti ve haklarında yasal işlemlerin derhal başlatılmasıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçirilmiştir."

#Esenyurt
#Kavga
5 yıl önce