|

Eşinin ölümünden sorumlu tutulan astsubay hakkında karar

Kayseri’de eşi olan kadın doktorun intihar etmesinden sorumlu tutulan ve ‘intihara yönlendirerek ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklu yargılanan astsubay sanık, mahkemece oy çokluğu ile delil yetersizliğinden beraat ederek, serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
09:50 - 19/12/2018 Wednesday
Güncelleme: 09:56 - 19/12/2018 Wednesday
IHA
Fotoğraf: Arşiv.
Fotoğraf: Arşiv.

Kocasinan İlçesi'nde meydana gelen olayda yaklaşık 1 yıldır ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde görev yapan 27 yaşındaki doktor Z.Ö.T., astsubay olduğu öğrenilen eşinin tabancası ile kendine ateş ederek intihar etti.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri genç doktorun hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından Z.Ö.T.'nin cansız bedeni otopsi için Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Astsubay eş A.T. ise ‘intihara yönlendirerek ölüme sebebiyet verme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Suçlu aramaktan başka işe yaramaz"

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık A.T. (27) ile ölen Z.Ö.T.’nün babası M.Ö., annesi N.Ö. ve avukatlar hazır bulundu.

  • Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında toplanan delillere göre sanık A.T. ile maktul Z.Ö.T.’nün yıllar öncesinden arkadaş oldukları, evlenmeye karar verip resmi nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladıkları, ancak doktor kadın Z.Ö.T.’nün çalıştığı kurumdaki meslektaşı ile yakınlaşıp gönül ilişkisi yaşamaya başlayınca resmi nikahlı eşi A.T. ile düğün yapmaktan vazgeçerek, A.T.’ye boşanma davası açtığı ifade edildi.

En küçük delil dahi yok

Z.Ö.T.’nün yaşadığı gönül ilişkisinin gündeme geldiği, bu ilişkinin gerek ailesi, gerekse ilişki yaşadığı kişinin ailesinin olayı duymasının ardından maktul kadının bunalımlı bir ruh halinde olduğu belirtilen mütalaada sanığın da bu ilişkiden haberdar olmasının ardından genç bir doktor olan Z.Ö.T.’nün yaşanan olaylar sonrası canına kıydığı, ölüme sebep olan silahın sanık A.T.’nin dışarıda olduğu sırada ateş aldığı polis tutanaklarında sabit olduğu, Z.Ö.T.’nün ölümünde sanığın herhangi bir etkisi bulunmayıp, sanığın intihara sürükleyip sürüklemediği ya da başkasına yaptırıp yaptırmadığı, sanığın eylemi hazırladığı, kimliği belirsiz şahsın ihbarının duyumdan hayali anlatım olduğu, bu konuda en küçük delil bulunamadığı anlatıldı.

Aile karar tepkili

  • Bu olaydan en fazla acı çekenlerden olan sanığın cezalandırılmasının ortaya çıkan acı olaya suçlu aramaktan başka bir işe yaramayacağı ifade edilen mütalaada sanık A.T.’nin delil yetersizliğinden beraatını talep etti. Ölen Z.Ö.T.’nün babası M.Ö.’nün savcılık mütalaasında tepki göstererek sanığın bir senaryo hazırladığını iddia ederken, annesi N.Ö. ise “27 yaşında kızım, iki senelik doktor toprak oldu. Sanığın suçu ortadadır, en ağır şekilde cezalandırılsın” dedi.

Tahliye edildi

Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan tutuklu sanık A.T. ise “Yüce adalete güveniyorum. Ben mağdur durumdayken sanık oluyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.T.’ye mahkeme başkanının karşı oyu ile delil yetersizliğinden oy çokluğuyla beraat kararı ile tahliye edilmesine karar verdi.

#Kayseri
#Doktor
#Astsubay
5 years ago