|

Eskişehir'de FETÖ sanığı 2 eski astsubayın yargılandığı dava başladı

Eskişehir'de, FETÖ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 2 eski astsubayın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Yeni Şafak
14:39 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 15:40 - 2/06/2017 Cuma
AA
Arşiv
Arşiv

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 2 eski astsubayın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Okan Özcan ve Barış Tunçkol, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tunçkol, savunmasında, orduda 18 yıl görev yaptığını ve hakkındaki ''terör örgütü üyeliği'' suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Telefonunda ByLock programı çıktığı gerekçesiyle meslekten ihraç edildiğini belirten Tunçkol, "Bu programı hiç kullanmadım, telefonuma da yüklemedim. Gözaltına alındıktan sonra telefonuma yüklendiğini öğrendim. Bunun araştırılmasını istiyorum. Bu suçtan yargılanmak zoruma gidiyor. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." görüşünü savundu.

Diğer sanık Özcan da hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini öne sürerek, tahliyesini talep etti.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

#FETÖ
#15 Temmuz Darbe Girişimi
7 yıl önce