|

Evlatsız olur ama vatansız olmaz

FETÖ’nün darbe girişiminde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın anne ve babası, oğullarının acısını ilk günkü gibi hissediyor. Baba Zeki Kılınç, “Biz evlatsız yaşıyoruz, hüzünlü olsak da vatansız ve bayraksız olmuyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 02:15 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Zeki ve Meliha Meltem Kılınç çifti, oğullarının hatırasını evlerinin dört bir yanına astıkları fotoğraflar ve Türk bayraklarıyla yaşatıyor.
Zeki ve Meliha Meltem Kılınç çifti, oğullarının hatırasını evlerinin dört bir yanına astıkları fotoğraflar ve Türk bayraklarıyla yaşatıyor.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın anne ve babasının acısı, aradan geçen iki yıla rağmen ilk günkü gibi taze. Zeki ve Meliha Meltem Kılınç çifti, oğullarının hatırasını evlerinin dört bir yanına astıkları fotoğraflar ve Türk bayraklarıyla yaşatıyor. 15 Temmuz’un ikinci yılına yaklaşırken oğullarının şehitlikteki mezarını ziyaret eden aile, gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun mezarındaki fotoğrafını öpen anne Meliha Kılınç, oğlunun şehit olmasının ardından zamanla acısının biraz hafifleyeceğini düşündüğünü ancak bunun olmadığını, acısının hala ilk günkü gibi olduğunu söyledi.


ACIM İLK GÜNKÜ GİBİ, HİÇ DİNMEDİ

“Allah bizi bu hale düşürenleri, vatanına, milletine hainlik düşünenleri her zaman kahru perişan etsin” diyen Kılınç, iyi kalpli ve iyi yürekli oğlunun bir vatansever olduğunu belirtti. Kılınç, oğlunun Hz. Peygamber’e komşu olarak gittiğini vurgulayarak “Oğlumla onur ve gurur duyuyoruz ama acısı mahvediyor. Dayanmak çok zor. Vatanına milletine hainlik düşünenleri affetmeyeceğim, affetmiyorum, Allah da affetmesin çünkü benim acım hala ilk günkü gibi hiç dinmedi. Hainlerin hepsini Allah kahretsin” dedi. Oğlu Muhammet Oğuz’un adını taşıyan polis merkezinde görevli polis memuru baba Zeki Kılınç ise Çanakkale Savaşı’nda 250 bin vatan evladının şehit olduğunu anımsatarak hain 15 Temmuz darbe girişiminde de 250 vatan evladını şehitler tepesine yolcu ettiklerini ifade etti. Kılınç, oğluyla son görüşmesinde kendisine “Baba seni Allah’a emanet ediyorum, görüşürüz” dediğini aktararak “Bu dünyada beni Allah’a emanet etti, inşallah cennette de onunla birlikte görüşeceğiz. Biz evlatsız yaşıyoruz, hüzünlü olsak da vatansız ve bayraksız olmuyor” dedi.


Başka Türkiye yok

FETÖ’nün kana buladığı 15 Temmuz gecesinin kahramanlardan biri olan ve 67 yaşında hayata veda eden şehit Cemal Demir, vefatının ikinci yılında sevenleri tarafından özlemle anılıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Demir, oğlu Yusuf Demir ile iş için gittiği Bilecik’ten dönerken Çamlıca Gişeleri’nde, henüz anlamlandıramadığı bir karmaşayla karşılaştı. Daha sonra FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu haberini alan Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine oğluna aracın rotasını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne çevirmesini söyledi. Araçla ancak Kısıklı’ya kadar ilerleyebilen Demir, oğlu Yusuf Demir ve binlerle, adını o karanlık gecenin kahramanlarından alan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne doğru yürümeye başladı.

BABA HAKKINI HELAL ET, DİYEMEDİM

Demir, sabaha karşı darbecilerin, ellerinde bayraktan başka hiçbir şey bulunmayan sivillerin üzerine ölüm kustuğu silahlardan çıkan kurşunla şehit edildi. Yusuf Demir, “Ani ölümü insanı sarsıyor. Soramadım, ‘Baba hakkını helal et’ diyemedim. Bu dokunuyor. 5 dakika önce muhabbet ediyorsun babanlasın, 5 dakika sonra yok. Hastanede ayaklarını sevdim... 2 sene geçti hala gelecek diye bekliyorum. Özlem artıyor. Gidenin yeri hiçbir zaman dolmuyor. Her sene de özlem giderek artacak” diye konuştu. Demir, sözlerini, “Yine olsa yine giderim. Niye gitmeyelim? Bizim bu ülkeden başka ülkemiz yok. Bunu bu millet bilsin. Başka ülkemiz yok, başka Türkiye yok. Bu halk da buna hiçbir zaman müsaade etmeyecek” diyerek tamamladı.

#FETÖ
#Şehit
#Muhammet Oğuz Kılınç
6 yıl önce