|

Eylemci gruplar arasına polis barikatı

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesinde aynı anda 3 farklı grubun eylemi nedeniyle polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis, gruplar arasına barikat kurarak olay çıkmasını önledi.

Yeni Şafak
17:11 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 22/02/2015 Pazar
DHA

Kadın cinayetlerini protesto etmek için bazı kadın örgütleri, Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde ölenleri anmak ve Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda bıçaklanarak Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesini protesto için Milliyetçi Türkiye Partisi ve Turan Ocakları, TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için de aralarında KESK ve çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, saat 13.00 sıralarında İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Polis, eylem öncesi lise önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Kadın örgütleri yapılan açıklamanın ardından dağılırken, diğer iki grup karşılıklı sloganla atmaya başladı.


POLİS İKİ GRUP ARASINA TOMALI BARİKAT KURDU


İç Güvenlik Yasa Tasarısını protesto eden grup sık sık, Faşizme karşı omuz omuza şeklendi slogan atarken, Milliyetçi Türkiye Partisi ve Turan Ocakları üyesi grup da, karşı sloganlar attı. Polis iki grubu karşı karşıya getirmemek için, iki grubun arasını boşaltarak buraya TOMA yerleştirdi. Daha sonra her iki grubun etrafı da çevik kuvvet polisleriyle sarıldı.

EYLEM SONRASI GERGİNLİK


Milliyetçi Türkiye Partisi lideri Ahmet Yılmaz, yapılan basın açıklamanın ardından yanındaki 5-6 kişiyle, Galatasaray Postanesi önünde park ettiği aracına yöneldi. Bu sırada diğer gruptan bazı kişiler, Faşizme karşı omuz omuza sloganları atarak Yılmazın üzerine yürüdü. Gruptan bazı kişilerin araya girmesiyle gerginlik büyümeden sonlandı. İç Güvenlik Yasa Tasarısını protesto eden grup dağılırken de, diğer grup sloganlar atarak polis barikatı aşmak istedi. Ancak polis, grubu uzun süre Galatasaray Lisesi önünde bekletti. Grup daha sonra polisin kontrolünde sloganlar atarak dağıldı.


 
#Kadın cinayetlerini protesto
#Hocalı Katliamı
#Ege Üniversitesi
#Fırat Çakıroğlu
#Milliyetçi Türkiye Partisi
#Turan Ocakları
#TBMM
#İç Güvenlik Yasa Tasarısı
#protesto
#Eylemci gruplar arasına polis barikatı
9 yıl önce