|

Ezberli hırsızlık!

2012 ALES ve KPDS'deki FETÖ'nün hırsızlıklarını itiraf eden M.Y.O., “Cevap anahtarı bilgisayardan ezberletildi. ALES’te 120 soruyu ve cevabı ezberlettirdiler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:49 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet kurumlarına sızmak için Cumhuriyet tarihinin en büyük soru hırsızlığını gerçekleştirdiği 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki hırsızlığın deşifre olmasından sonra son 5 yılın sınavlarını mercek altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012'deki Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) ve Akademik Lisans Eğitim Sınavı'nı (ALES) derinlemesine araştırıyor. Savcı Yücel Erkman tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Organize Şube Müdürlüğü ve KOM Daire Başkanlığı bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip emniyette ifade alma işlemleri devam ederken akademisyen M.Y.O. hırsızlığı ve paralel örgütün sınavlarda yaptığı usulsüzlükleri itiraf etti.



KUR'AN'A EL BASTIRDILAR


2012 KPDS ve ALES öncesinde yurtta kalırken lisans mezunlarından sorumlu örgüt ağabeyinin kendilerini bir odaya aldıklarını söyleyen M.Y.O., “Bize, 'Burada duyduklarını gördüklerini kimseye söylemeyeceğine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim' şeklinde yemin ettirerek Kur'an'a el bastırdılar. Ben ağabeye 'bunda kul hakkı olduğunu' söyledim, ancak, 'herkesin soruları aldığını, bu nedenle kendilerinin de aldığını' söyledi” dedi.



BİLGİSAYARDA EZBERLETTİLER


KPDS sorularının ve cevaplarının bilgisayarda bir word belgesi halinde gösterdiklerini ancak vermediklerini ve bilgisayardan ezberlettiklerini ifade eden M.Y.O., şunları söyledi: “Sınavda 80 soru soruluyordu. Bize 70 soruyu ve cevabını gösterdiler. Bize soruları ve cevapları sınava yakın bir dönemde, bir de sınavdan bir gün önce olmak üzere 2 kez gösterdiler. Ertesi gün sınava girdik ve bize gösterilen soruların aynısı sınavda çıktı. ALES'ten de 40-40-40 olmak üzere 120 soruyu ve cevabı gösterdiler ve ezberlettiler.”



KILIFINA UYDURDULAR


Örgüt ağabeyinin sohbetlerde yaptığı konuşmalara da değinen M.Y.O., “Türkan Saylan gibi kişilerin din düşmanı ve bölücü olduğu bunlarla mücadele edilmesi gerektiği şeklinde zaman zaman siyasi konuşmalar yapılırdı. Bu gibi kişilerle mücadele etmek için onların yöntemlerini kullanabileceğimiz bize meşru bir şekilde anlatıldı. Bizimle aynı görüşü ve dünya düşüncesini paylaşmayan bölücü, sosyalist, sol, ateist düşünceye mensup kişilerin sınav sorularını ÖSYM'den çaldıklarını, onlarla onların yöntemiyle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyorlardı” dedi.



CHP'ye oy verin, baskısı


17-25 Aralık darbe girişiminin ardından akademisyenlerden sorumlu örgüt ağabeyinin kendilerine mahalli ve genel seçimlerde 'CHP'ye oy verin' dediğini anlatan M.Y.O., “Bu şekilde AK Parti hükümetiyle mücadele edebileceğimizi söyledi. Biz de verilen bu emre itaat ettik ve cemaat mensupları olarak CHP'ye oy verdik” dedi. 2012 ALES ve KPDS puanı ile akademisyen olduğunu aktaran M.Y.O., “Evin ağabeyine aylık 250 TL burs parası veriyordum” ifadelerini kullandı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#Türkan Saylan
#ales sınavı
#Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı
8 yıl önce